Sistemi za navodnjavanje

Za nove znam, ja sam mislio polovan negde da nadjem

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Kazu nema glupih pitanja. Jel neko pokusavao mozda da okrpi lejflat ili vatrogasno crijevo ako ima rupica sa iglom rucnom ili tzv silom vulkanizerskim ili mozda necim drugim?

Ако хоћеш из дугогодишњег искуства, не крпи. Ако је близу краја одсеци црево, вратиш на спој где је здраво. Или ако је на средини купиш спојке или скинеш са старих црева, пресечеш и направиш два црева. Колико је то нама живаца спасило...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Radio sam sve i svašta,i sve je bili gubljenje vremena.Jedino rešenje kako Sapatnik kaže.preprošle god kupio 3 kom vatrogasno crevo od 15m ali crvenih.Prošle uzeo još 3 kom.Jest da su oko 100€ kom.ali možeš vući,gaziti strašno su jaka.

Gde bi mogao da se nadje ovakav zupčanik?
Pogoni slaganje creva. Tifon neka mala privreda, koliko mi se cini.
Pojeo se zupčanik, I sad preskače, I nece da slaze crevo
64bbbb2008ab2445fd3d2fb1262959a3.jpg
ed03e77c02519dc9ddd04da890513e53.jpg

Treba mi predlog ,objasnjenje ,kako da najjednostavnije napravim ubacivanje djubriva u kpk , nisam to nikad radio.
Imacu oko 10ha kukuruza pokriveno . Sve je oki kuce ,pumpa je odma u dvoristu , dubinska .izlazi odmah lejflat 2' i ide u njivu.
U cugu je otvoreno za oko 1 do 1.5ha.
Razmisljam da stavim kocku 1000L pored pumpe ,dignem na palete uvis , rastopim ureu u nju , recimo 300kg uree ili kolko mogne .
Sad neznam kako prakticno spojiti ? Neki venturi da improvizujem ? Kako?

Као инфузија, мораш да знаш колико ће воде у сат времена проћи и колико по квадратном метру. Убациш цев на главни вод под углом од 45°, тако да не враћа воду и сам проток воде повлачи раствор. Али прво проба. Или ако си баш при парама има да се купи дозатор, мислим да је око 500€.

Venturi ti je najjednostavnije resenje ako guras vodu sa dubinskom, mi isto mesamo prihranu u kocki od 1000l ali nije dubinska pumpa pa nam je lako, napravili smo razvod na ulazu u pumpu i polako pustamo da vuce iz kocke i bunara zajedno…

Najjednostavnije je na usisno crevo da spojiš slavinu pola cola sa crevom, i otvaranjem slavine doziraš usvajanje rastvora iz bureta. Ne trebaju ti palete.

Ali dubinska je pumpa ,nemam ulazno crijevo. Sta kad bi pustao rastvor dole u bunar ? To mi je najjednostavnije ,samo nisam siguran da je to tacno zavrsilo gdje treba?

Po meni jedino bi dozator radio pravilno posao.
Dakle, proveriti protok vode, i prema tome naštelovati količinu otopine koju treba ubacivati u crevo.

Стављаш после пумпе, не мора да иде кроз пумпу. Дозатор ради без струје, покреће га притисак воде. Исто тако не мора раствор 1000 литара да буде, може и 10-20 литара раствора да буде, треба славина, метална цев на главном воду кроз коју ћеш убацивати раствор и проба колико литара прође кроз систем па рачунати проценат колико да узима раствора. Ако дигнеш на висину, највећи притисак ће бити кад је пуно буре, како опада количина опада притисак и није то тај проценат раствора.
Ако није потребан велики притисак у систему онда можда купити још пар коцки или цистерну, напуниш и кад исцури опет напуниш и тако у круг.

Nazad
Vrh