Sistemi za navodnjavanje

Ima drugar nov ispod cekica Irimec sa kisnom rampom f75 450m radi lepo... Probali smo i top radi lepo

- - - - - - - - - -

BOKIBOLE ako budes u prolazu svrati kod mene,u hali mi stoje 3 tifona,moj f90 470m, drugarov f82 450m i f75 450m,sva tri su 2015 god kupljeni novi...

Planiram nekih 100-120 m da ga produzim ali ne znam da li ce ga gumeni meh moci namotati jer je to dodatni otpor. Mesta na kalemu imam dovoljno.

Pise da na 540 obrtaja pravi pritisak od 6,3 bara

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima,imam jedno pitanje u vezi potrosnje goriva. Kupio sam pre mesec dana tifon i kardansku pumpu rovatti t3.
Planiram da je teram sa Belarusom 892. Vodu bih vukao iz bunara,a tifon je f90 400m. Unapred hvala!

Motor je S44 od TAM-a 80, pumpa je Irtec Italia, ulaz 110, prečnik tifona je 75, dužina 300m, isto je i kod rasprskivača. Dizne imam razne, većinom koristim onu od 20mm. Potrošnju nisam baš mjerio, ali rekao bih oko 7-8 litara na sat za tifon, ispod 5 litara za rasprskivače...

mister bin- pa, ako hoću pošteno zalijati, za hektar treba 10-15 sati, znači 70-120 litara, a prskalicama treba upola manje vremena i goriva...

Na ulazu je 5-5.5bar, preko toga nisam išao, a može raditi od 3 bara pa nadalje, ako je manje od 3 bara, tifon se neće okretati, a na izlazu ne znam, ima tabela pomoću koje se može izračunati, ali samo za fabričke dizne koje idu do 18mm, ja sam dao kod strugara napraviti dizne 20, 22 i 24mm...

Imam ponudu za tifon irtec fi82 duzine 400m u solidnom stanju je u kompletu je sa kardanskom pumpom irtec mislim da je 1500l/min.Zanima me vasa misljenja o tifonu kako se pokazao i koja je realna cena tog tifona i pumpe.Tifon je inace 2007 godiste i malo je radio ako sam dobro video na plocici na rudi tifona.

Na ulazu je 5-5.5bar, preko toga nisam išao, a može raditi od 3 bara pa nadalje, ako je manje od 3 bara, tifon se neće okretati, a na izlazu ne znam, ima tabela pomoću koje se može izračunati, ali samo za fabričke dizne koje idu do 18mm, ja sam dao kod strugara napraviti dizne 20, 22 i 24mm...

Kakav je reduktor izmedju motora i pumpe?Jel menjac ili nesto drugo?

Nazad
Vrh