Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam zašto ti je to bitno. Na kraju bi svakako pritisak bio 0Mozda glupo pitanje ali koliko mislis da bi bio pritisak kod tebe na ulazu u tifon da na kraj nemas top,tj da je cev otvorena skroz ?.Znam da ne bi bilo 0 bari to je sigurno,ali po netu ovi kalkulatori protoka i pritiska spram debljine cevi ,daju neke pritiske tipa 5+ bara,to po meni nema nikakve logike.
PP je čvrsta i krta plastika. Nije pogodna za tifon. Samo PE. Ako se dobro zavari, crevo nikad ne puca na isto mestoCreva postoje polietilenska i polipropilenska. To sam zapamtio da su mi rekli ljudi koji su mi skratili i nastavili/zalepili crevo na tifonu koje je bilo oštećeno. Nakon tog lepljenja,razvukao sam ga bar 20 puta i za sada je sve u redu. Imam ja jedan tifon na prodaju,sigma odra 90/250 (bar mislim da je ta oznaka).
Za crevo za tifon ovo je jedini način varenja. Kod elektrofuzionog zavarivanja ostaje džomba od fitinga koji smeta pri namotavanjuPretpostavljam da su koristili polietilen ?.Tu gde su nastavili crevo,jel to ono klasicno ''varenje'' cevi sa onom velikom kao peglom ili neki drugi postupak je u pitanju ?.
Crevo posle jake kiše se zalepi za zemlju. Pre puštanja u rad, potrebno je provući kanap ispod creva od tifona do topa da bi se odlepilo.Moze da gnjeci ali je to do nepravilne upotrebe u tezim uslovima a ne do konstrukcije.Jeste po mom 3 bara je dosta.Mozda nisi me skontao 100%,znaci ostao ti cev napolje u secernoj repi jer je udarila velika kisa,posle nekoliko dana hoces zavrsiti navodnjavanje,pokrenes pumpu,doboš odmah namotava cev a pumpa jos nije postigla radni pritisak u celoj dužini cevi,e tad moze da dođe do zgnječenja...a to je samo minut dva,posle pumpa nabije pritisak i sve je ok.U takvom slucaju tvoje je da prilikom startovanja iskljucis namotavanje sačekaš da pumpa nabije redovno pritisak i tada pokrećeš namotavanje.A ds te pitam nešto,ti spominješ dužine od 400-500m.Ti si svestan tome koliko su veliki i skupi ti tifoni koji mogu dostići tu dužinu zalivanja?
Sa duznim postovanjem mislim da ste pogresnoj osobi uputili vasa uputstvaCrevo posle jake kiše se zalepi za zemlju. Pre puštanja u rad, potrebno je provući kanap ispod creva od tifona do topa da bi se odlepilo.
Uvek gledaš pritisak na topu koji treba da ti je oko 3 bara. Ako nemaš manometar, kupi i stavi na topu. Posle ćeš videti koliko imaš gubitak u tifonu, tj koliko treba da ti bude pritisak na ulasku u tifon da bi na topu bilo 3 bara.
Imaš ovde orijentacioni kalkulator gubitka pritiska https://pestan.net/calculator/index.html
Ја сам прешао трактором преко црева од задружног тифона са две приколице и ништа цреву није било.Znaci tacno je da moze zgnjeciti cev prilikom namotanja ako je veci otpor kod istog a nema neki pritisak u cevi...koliki bi bio minimalni pritisak po tebi potreban da ne zgnjeci cev ?.Ako ima 3 bara na ulazu u tifon,nema skoro nista na topu ne ?.Mislim na tifone 400-500m duzine.