Sistemi za navodnjavanje

Ako mozes pogledaj pa javi. Zovem okolo ali jos nista konkretno.

Znali neko gde mogu da kupim ove nepovratne ventile?

To su nepovratvi ventili od membranske pumpe što navlači vodeni stub na Žalecovoj pumpi VTP 12
I još me interesuje gde nabavljate grafitne semeringe za traktorske pumpe za navodnjavanje?

Poslednja izmena:
Zna li neko koliko se izgubi pritiska na vodenoj turbini tifona. Ja imam neku grcku, tj na njoj pise grcim jezikom. Pokusao sam da nadjem na internetu ko to proizvodi, ali dzaba, slabo pisem grcki :)

Jel moze neko da mi da neki kontakt od majstora za busenje,za dubine oko 60-70 metara, okolina rume.

Moze li, teorijski, pumpa za vodu sa hidroforom da gura preko 100 m vodu, po ravnom? Znam da logika kaze da voda mora da izadje na kraju creva, ali....Razmisljam da , umesto u basti koja je 50m od kuce , busim cev za vodu, da iskoristim postojecu cev za vodu koju imam vec 20 godina u dvoristu, u sahti, voda je na dubini oko 10m, pa se razmisljam da tu kupim hidrofor i neku pumpu, pa crevo podzemno da sprovedem do baste, i kraj...

Postojeca pocinkovana cev u sahti kod kuce je 42mm, to je valjda 5/4, i to je snabdevalo celu kucu nekoliko godina vodom , e koji motor tacno je bio ne znam, boca je bila bar 80-100 litara, davno je to maknuto i prodato kad je dosla gradska voda, ostala je samo cev u sahti....sto se tice protoka u basti, nesto normalno, kao kad bi bustio cesmu sa gradskog od 3/4, voda mi treba da polijem malo krompir, jagode, kupine, maline i voce...imam svega po malo, ali je njiva/basta u kojoj je to dugacka 100 m, nema kap po kap i ne planiram. Komsija ima veliku bocu u dvoristu, motor oko 2kw, nepovratni ventil, dakle sam sklapao sistem hidrofora, tako nesto me interesuje, pozdrav

Rile 75 moze to treba ti jedno 5 bari pritiska na boci da bi imao dobar pritisak i na kraju creva i bice sve ok. Ja leti guram i do 200 metara na boci 8 bari / ali mi procure baterije u kuci i slavine u svinjari / i nema problema, Za ovo leto moram nesto drugo izmusljati zbog baterija. I obavezno uzmi bar colovni okiten i urovi jedno pola metra bar /zbog mraza/ i na kraju u basti napravi opet saht u nekom kraju gde ti ne smete i tu reduciraj na 3/4 cola i onda bastensko crevo i polivaj. Sretno. dA LI ti je do vode 10 metara ili je cev toliko udarena.

Sada sam merio cev, spustao kanap i do dna cevi ima 10,5m a voda je oko 1,5m od dna pa navise (toliko bio mokar kanap), dakle ona pocinje na 9m dubine...Koliko li je ta cev zdrava posle skoro 30 godina u zemlji djavo bi ga znao, mada bih vise voleo da tu u dvoristu to napakujem i da koristim i za polivanje travnjaka, pranje auta i sl, nego da vucem kabal sa strujom i pumpu dva puta nedeljno kad upekne u julu...Koliko litara bi trebala da bude boca za taj pritisak od 5 bari?

Ako je voda na 9 metara dubine nećeš ništa moći . Jedino aku bude padavina pa se popne na bar 7.5 ili manje dubine , dotle ni ne pokušavaj.

Ako je voda na 9 metara dubine nećeš ništa moći . Jedino aku bude padavina pa se popne na bar 7.5 ili manje dubine , dotle ni ne pokušavaj.
MOMOSARIC Mislis zbog toga sto je mali vodeni stub, pa nece moci da obezbedi dovoljno vode kad bude susa? I mene to muci...Mislim da cu ipak ici na varijantu pobijanja nove cevi u basti, jer nova zila je ipak nova, nove cevi itd...@sibili na kojoj dubini je kod tebe voda, je li bunar ili cev u pitanju?

Rile kod mene je cev stara bar 45 godina u zemlji i sada je kuca iznad nje a stalno je u upotrebi / kada udarate cev birajte naj tezu/ Pumpa ti nece moci vuci vodu sa te dubine samo do 7,6 m/vs. Ranije je radila jer su podzemne vode bile verovatno vislje. Pozdrav. Kod nas je voda nekad bila na 4,2-4,5 m, a sada na 5,5m.

Nazad
Vrh