Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Momo takvu i ja krpilonciju imam sa topom koji glavi pa prebrzo ide taman nocu zaspim on se zaglavi,a za namotavanje neznam jer je vazdusntprilike namota 250m za 8-10 sati
Zbog takvih z... planiram kupovinu novog tifona
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
E to je moja Makedonska krpiloncija
- - - - - - - - - -
]
- - - - - - - - - -
Od traktora.To je prepravljen sistem namotavanja mislim da Dr Gruja ima takav tifon sa orginalnim vodenim namotavanjemOdakle dobija vazduh za pogon?
Hvala LaloImam ja makedonca od 280 metara. Mislim da imam i uputstvo. Potrazicu pa cu vam poslati.
Bolje i takav tifon nego nikakav. Prosle godine bi odradio dobar posao. Ja imam majevicku kardansku pumpu od 1000 l u min, i zalecovu VTP 12. Planiram iz bunara da vucem vodu. A sto se tice uputstva mozemo se dogovoriti na PP.Našao sam uputstvo, al siguran sam da imam bar još jedan primerak, koji vam mogu poslati poštom. Vodu vučem iz kanala, ali već par godina tifon nije upotrebljavan, jer su kanali prazni. Pumpa je Agrostroj Ljubljana, 1100 litara, sa izvanrednim reduktorom. Pogonim je sa 539 na 1100-1200 obrtaja motora. Ćale je sa njim dosta radio, on ga poznaje u dušu. Mi smo ga kupili tada novog dosta povoljno, al ruku na srce, to je sranje od tifona.
Pozdrav kolege. Ima jedna molba, da li neko moze da izracuna kolicinu vode koja protekne kroz cevi f-50 ,f-70 i f-90 pod pritiskom 5-7 bari i duzina cevi srednja 150 m. Cev bi bila plastika ili aluminijum. Hvala unapred. Mislim da ce mnoge interesovati.
Jel imas bunare,kanale na njivama?Danas sam zvao dve firme koje se bave prodajom tifona i dogovorio se sa njima da mi pošalju specifikaciju i predračun.
Uglavnom u obe sam tražio 400 m dužine, fi 90 sa topom i kardanskom pumpom.
Čekam ponudu pa da ih obiđem.Uglavnom trebaju za parcele veličine 3-5 jutara puna duž .
Naravno ako ne bude subvencije sačekaće neko bolje vreme.