Sistem pdv-a?

Ma hvala, to sam i hteo da saznam. Možda je šansa da bude problem mala, ali postoji.

Rešeno. Pa neću da se zajebavamo za 150 evra i možda napravimo sranje!

Hvala svima

Moze ti kupiti i uciniti ako ste dobri i da mu das pare koliko vredi bez pdv pa ne mora dici odma povrat na masku stojace mu te pare u poreskom kreditu pa moze za neku drugu masinu koju kupi sebi povuci te pare bar ja tako mislim

Tako je. Ne dolazi inspekcija zbog maske ali kad dođu, češljaju sve redom pa za ono što ne možeš opravdati sledi kazna.
Eventualno ako ste prijatelj i ti komšije ili ste u blizini pa u slučaju slučaja će ti neko od njegovih javiti i ti lepo razdužiš masku. Kad se vazduh rasčisti, opet zadužiš. Ako je vredno toga.

Zbog jedne maske sada ispadoše svi pošteni. A u stvarnosti muljanje samo tako na sve strane. 1 gazdinstvo u PDV-u a ostala nisu....

Da neće inspekcija možda tražiti i stare vazdušne filtere Ili iskorišćene filtere od ulja i goriva. Ako neko kupi od jednom po 10-20komada istih.

Da se mulja, mulja se. Ali ti veliki muljatori uopšte nisu na forumu i ne muljaju sa maskama, tako da ono svi......
Uostalom Radašin je odlučio da ne petlja. Zar to nije pošteno?
A to šta će inspekcija tražiti, to ne znamo ni ti ni ja a možda ni oni sami dok ne dođu na adresu. I koliko se da zaključiti iz razgovora sa ljudima koje su posetili, još nikoga nisu potapšali po ramenu i rekli bravo.

Evo pokusacu uz visegodisnjeg iskustva u pdvu u poljoprivredi da pojednostavim matematiku za one koji razmisljaju dali je bolje uci u pdv ili ne.
Predlazem da pogledate posto se realno moze prodati vas proizvod.
Uzmimo da je to npr kukuruz ili utovljeni bik ,nebitno.Ako je pdv npr 20% , i sad recimo imate na prodaju kukuruz ,junad , kod kuce. ...nebitno i za kesh mozete maksimalno dobiti npr 22dinara , a na racun mozete dobiti 22din plus 20% , to je znak da se isplati uci u pdv . Ako nemozete dobiti 20 posto vise nego za kesh , to znaci ,ne isplati se , ne ulazi ako ikako nemoras.

Za one koji nisu u sistemu pdv-a, kod nas, pdv na prodatu robu je 8% a za kupljenu 10 i 20%.
A za one koje jesu, na prodatu robu je 10% a na kupljenu 10 i 20%. S tim da se razlika između poreza na prodatu i kupljenu robu preračunava pa kad ko kome plaća (država-pdv obvezniku i obrnuto). Moje viđenje situacije je da ako ne kupuješ stvari na koje je pdv 20% (mehanizacija, gorivo i ostalo) ne isplati se ulaziti u sistem.

Nazad
Vrh