Sirak stočni i metlaš

Postrni sirak se sad metliči, dakle kasni za redovnom setvom mesec dana.
Videćemo šta će od toga na kraju biti.
fotografija0611.jpg
fotografija0612.jpg
fotografija0613.jpg

I pored okopavanja, divlji sirak je ponovo uspeo da poraste, ali mislim da to nije neka značajna zakorovljenost.
Ako od ovoga bude nešto, onda to isto ide i sledećih godina, jer je prethodni usev (pokošena na zeleno zob) u slast već pojeden od strane stoke.
 
Postrni sirak je u fazi nalivanja zrna...

fotografija0636.jpg
 
robert dali se moze koristiti to seme sto si ovrseo za setvu sledece godine ili se mora kupiti drugo!
 
Evo malo slike naseg sirka Gold
img20140923122609.jpg

img20140923122611.jpg


O setvi svog semena mislim da moze jer smo komsiji sejali prosle godine njegovo semeGold i bilo je dobro samo treba znati seme odraditi potapanjem u vodu i susenjem
 
Ovrsena prva parcela juce sa sirkom , prinos ok tacno neznam samo sacovano i gicovi pomalo vec mljackaju od njega . Stoji jos na prikolici i nije se upalio ...
 
Nisam ako uzmognem vremena odnecu sutra .

-----------------------------------------------------

Namerno sam ga ostavio ovako da vidim kako se ponasa a i kombajn nije bio podesen tj nisam mogao dovoljno da dignem heder pa je islo i zelene mase puno u njega . Ako je ovo ok za par dana moze ostalo da se kosi . Sutra se dize ova manja kolicina cca oko 1t na njegovo mesto pa ce da se razvuce na veci prostor .
 
Poslednja izmena:
Izmerena vlaga . E sad :sta: ,,, Za merenje koristen onaj veliki kockasti merac u koji se sipa i kad se stisne dugme pusta seme unutar sebe . On nema sirak kao mogucu kulturu za merenje vlage . Podeseno na uljanu repicu vlaga 10.6 a kada je namesten na kukuruz 16.3 e sad po meni je vrednost vlage negde izmedju .
 
Nazad
Vrh