Siliranje stočnog sirka

  • Začetnik teme Gost 7475
  • Datum pokretanja
Sirak je 4. kultura po povrsinama u svetu posle psenice,kukuruza i pirinca a za njega je doktor drug znalac @Bogec
Hvala sto si preneo svoja iskustva @mbranko
Hoce li biti kod nas tog KWS ove god kakva je procena,Mitrovic kaze da je velika mogucnost da bude...?
na ovakvim susama ovo je sigurno pravi izbor,NS dzin je ok ali ipak Grazer N i ovi KWS su superiorniji daleko
 
Zanima me da li bi ovaj kombajn mogao da silira sudansku travu da :sta:
sam7740.jpg
 
Pa mislio sam sa zitnom sejalicom na svake 2-3 lule da posejem,a mislis da ne bi moglo ovako redovno da se poseje i tako da se silira?
 
Da li bi ovaj sirak kada je uradjen kao silaza mogao da se daje zajedno sa kukuruznom silazom kao drugi obrok,ili se koristi iskljucivo kad nestane kukuruzne silaze?
 
Pa najbolje je da se daje zajedno jer je manjeg kvaliteta ali sigurno nije problem ni da se daje kao jedinstven obrok.
 
Današnje siliranje drugog otkosa stočnog sirka, sveukupno je bilo 11 prikolica , naime kod mene za vikend najavljuju snijeg i niske temperature a njega i najmanji mraz uništi tako da smo ga danas na brzaka zasilirali.




s01_zpsc8c9c70d.jpg


s02_zpsa1eac35f.jpg


s03_zpsc3a17e27.jpg


s03a_zps95e02034.jpg


s03b_zps4ad0df6e.jpg


s03c_zpsbd1dc804.jpg



s05a_zpsd51435a4.jpg


s06_zps13b9baca.jpg


s07_zps4f963e5d.jpg


 
Kolega mbranko da li je košen sa rotacionom kosom ?
Na koji visinu je košeno, svaka čast, sve pohvale za odrađen posao. :bravo:
 
Imaš na prvoj stranici KWS Zerberus, to je bratovo on se bavi kravama i trenutno mu je cijena s drzavnom subvencijom cca 38 eurocenti, mlijeko mu je stalno ekstra klasa i dobiva dodatni rabat na količinu (više od 300 000 litara godišnje)

@Matkee da košeno je s rotacionom lely splendimo 280 TC s kondicionerom


71a552e1.jpg


a košeno skroz do kraja nisko ali ona ima nizak ulaz pa ga je malo rušila a nije nam se dalo ići s manjom jer ima i felu KM 187 (ona je bubnjašica pa ima viši ulaz) .

BTW prije sedam dana je počeo dodavati u obrok prvi otkos i proizvodnja mlijeka mu je porasla za 100 litara dnevno (45 krava) mada on nema neku proteinsku vrijednost ali krave puno radije jedu i do drugog jutra ne ostavljaju ništa na hranidbenom stolu , hrani ih miksericom (tmr) jednom dnevno.
 
Poslednja izmena od urednika:
visina je bila negdje oko metar da smo znali da će biti dovoljno kiše pa mu bacili cca 100 kg kana po jutru bio bi možda i duplo veći ali je zadovoljavuće s obziroma da je na cca 4,5 jutara dobiveno preko 200 tona hrane a uz vrlo niska ulaganja, a pokupljeno je maltene sve.

s001_zps387225df.jpg
 
Jel neko sejao NS Dzin,kakav je po visini kvalitetu,koliko se seje kg po jutru ili hektaru,posto je seme,meni bi trebalo za 3.5 jutra...hvala!!
 
e prijatelju baš ti hvala za ovo .zvao sam na ns institut i pitao za sirak kažu nema do 2 mjeseca pa ako neko čuje da ga ima nek javi
 
Nazad
Vrh