petarkrsmanovic
Član
@Srbijanac, to valjda zavisi od sejalice do sejalice?
@Šošara, mislim da je oko 7kg.
@Šošara, mislim da je oko 7kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svojevremeno sam imao zelju da posejem sirak za silazu i naisao na isti problem kao i ti naime raspitujuci se sta posejati dosao sam do inf da je KWS bio 3-4 puta skuplji od NS e sad da li je toliko i bolji neverujem.Pitam iz razloga jer malo me buni razlika u ceni.Promoter kws mi je rekao da je doza za ha 250000 biljaka i da to kosta oko 15000 16000,nije mi rekao kolika je tezina pakovanja.
Na sajtu NS video sam da siloking kosta 450 din/kg a pakovanje je 5 kg,nije naveden broj biljaka u vrecici.
Merilo posejanog stocnog sirka nije broj biljaka nedo se izrazava kg/ha. Tako ako se radi za silazu seje sa na 70cm puta 5cm i treba oko 7 kg po ha, a ako se radi za seno i senazu seje se zitnom svaka lula uz utrosak semena oko 50kg po ha. NS sirkovi i sudanske trave su sasvim OK i cenovno i kolicinom mase silaze ili sena.Pitam iz razloga jer malo me buni razlika u ceni.Promoter kws mi je rekao da je doza za ha 250000 biljaka i da to kosta oko 15000 16000,nije mi rekao kolika je tezina pakovanja.
Na sajtu NS video sam da siloking kosta 450 din/kg a pakovanje je 5 kg,nije naveden broj biljaka u vrecici.
evo da vam se javim malo sa utiscima o sirku posijao sam pola jutra ns titan i jedan hektar kws zerebusa i razlika je više nego očigledna po meni je titan za hranjenje u zeleno tanak lagano poleže i izgleda kao divlji sijerak dok je kod kws sasvim druga priča jako liči na kukuruz debela stabljika čvrsta i sočna listovi puno krupniji i mislim da je on neuporedivo bolji za siliranje. i jedan i drugi su stigli kukuruz iako je kws sijan 25 dana kasnije.slike za par dana kad dobijem telefon sa servisa
Tako i nekako ali to je veliki posao. Mislim da se rasiri i razbaca ali ako se na primer napuni prikolica i da se pola ujutru a druga polovina ostane onako netaknuta do uvece se ugreje i promeni boju 100%.Ja sam silirao za dnevne potrebe, kukuruz doduše, 24 sata bez problema, 48 već se greje zapravo, mada sam ja uvek širio po betonu ili u prikolici na tanko kad treba da stoji dva dana...