Setvospremači

Kod nas ima dosta poluteskih drljaca,grubera, cini mi se jedna vucena tanjiraca i jedan podrivac. Drljace izgledaju dosta kvalitetne i masivnije od Tupanjca, za prolece planiram i ja jednu njihovu polutesku od 6m.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poluteska, klinovi 25x25 produzena krila(1,2m) dupli rotori, 6m je 3600+pdv. 600€ + pdv je metar.
Setvospremaci su skuplji.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ima samo 960kg.....na proljeće ću saznati kako radi..... I kako će traktor vući
 
I ja se razmišljam da stavim pačije noge umesto koplja ali nisam siguran.... Bojim se da će previše isušiti setveni sloj.
 
Siniša ti uopšte nemaš potrebu da stavljaš pačije noge, zemljišta su vam laka za obradu a samim tim i oranja složena.
 
Pacije noge sluze samo za njive gde ima vise trave,inace ja kad sam kupio spremac imao je pacije noge i sve sam ih zamenio kopljima,zato sto jako puno vlage vade i radi spremac krupnije sa njima. Mozda nije lose staviti ih samo iza tocka traktora...
 
Razmišljao sam možda staviti samo prvi red, a ostalo koplja, bojim se kako će traktor vući..... Što mislite o tome?
 
Sale, da, jeste kod nas je poprilično lako zemljište. Pogotovo odkad se ne beru kukuruzi beračima i od kako su jeseni (godine) sve suvlje i suvlje. Ali mislio sam zbog trave, čisto da je malo bolje skenja. Mada čiste su nam njive, rešava se to sa hemijom, ali opet.... Bolje bi pokrivale radnu širinu spremača.
Čini mi se da ovi S-ovi na VN-Imt baš i nisu za pačije noge. Suviše su pod tupim uglom prema zemljištu pa samim tim previše vade vlagu. Da mogu pačije noge postaviti na S opruge onako kao što su na Lemkenu kompaktoru ili Framest Fra-kombiu, da "leže na zemlji" e onda bih sigurno menjao. Ovako, možda samo stavim iza tragova točkova, što kaže Milovan. I to će značiti nešto.
Ivane, samo prvi red pačijih traktor neće osetiti ili će biti jako teško primetiti. Ako staviš sve, onda hoće.
 
Nisi razmišljao da povećaš broj opruga? Ja sam na 4m stavio 76 komada velikih ravnih opruga. Prave leju bukvalno.
 
Čega hoćeš sliku? Kako izgleda posle spremanja ili spremača? Imao sam havariju na kompjuteru pa su neke slike izgubljene, ali ću se potruditi da nađem i postavim.

Izvinjavam se za broj opruga zbunio sam se nije 76 komada nego 56 komada ima trenutno i trenutno su postavljene na 7, 1cm U planu je da se ubaci još 20 komada preko zime, ako bude istina. Da bi bile otprilike na 5.5cm tu neće biti praštanja ni za kakvu travu. Jedino ko ima žetvene ostatke od gore ili da nisu dobro zaorani tu bi naravno bilo problema.
 
Nazad
Vrh