Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Upravo zbog toga i kažem.Imao sam Mamut 3,3m i 577 je znao da ide na zadnjaka pogotovo kada se valjci napune zemljom.
Viidim unazad par postova prica se o rotorima, radim svoj spremač bio je 2,2m ram od vinkla 50x50, to sam izbacio napravio ram od cjevi 80x80x5, sve novo kao na novijim spremacima, rotore sam kupio one sa zvjezda srcetima, pravim vanjsku ramu od 3m, mislio sam prekopirat zvjezdim knogskilde ili ciji vec sistem, ali citam da to i nije nesto sta mi preporucujete, spremac je sa klasicnim velikim s Oprugama? !
Ja sam takav imao, a posto imamo i Rau 2.2m mislim da je Rau jedno 2x bolje uradio njivu. Mozda da sam imao IMT sa flahovima rotorima bi bilo bolje.Ja sam radio sa IMT 2.2 dupli rotori daska bez tockova.Spremac oslonjen na rotore.Po meni to jako lepo radi.
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Vi koji imate rau mamut.Da li on moze spremiti valjano za prolećnu setvu u dva prohoda,jedan u februaru drugi u aprilu pred setvu?Jel postize kakvu dubinu?
Nemozes porediti njihove setvospremace za 200ks traktor i setvospremac za mala gazdinstva i 558 sto moze da radi sa njim.
Odlican čak i za repu,a za soju i kukuruze se podrazumevaVi koji imate rau mamut.Da li on moze spremiti valjano za prolećnu setvu u dva prohoda,jedan u februaru drugi u aprilu pred setvu?Jel postize kakvu dubinu?
Igrace se sa njim,moj vuce 2.5m sa duplim valjcima bez problema..Ovaj od 180cm sto imam, 533 ga vukao sa tegom od 20kg naprijed, jer ga podize, daska ako uhvati malo vise, ferac proklizava, ima tezinu, prava stvar, vukao u prvoj brzini
Imt-rau sa jednim valjkom 220cm, bez daske, igracka, vukao drugom i jos mu je lakse bilo nego sa onim u prvoj.....
Te zvijezdine kako sam probao, nebi uzeo nista drugo, sad za 560 imam 220cm sa 25 opruga, daskom i dva reda valjaka, bas me sada zanima kako ce ga vuci, jos ima valjke sa žicama, a ovaj od 180cm ima flahove, sada neznam koji rade bolji posao, ako nebudem zadovoljan zicama, stavljam nazubljene flahove.....