@Rakin
Po ponasanju tvog 558 sa plugom 757 zakljucujem da je kod mene ipak teza zemlja za obradu. Ja ne mogu da orem na 30cm u 1. brzoj a da pri tome temperatura motora ostane u granicama normale. Rekao bih da je kod mene 15-20% onda teza zemlja, sto objasnjava zasto ja ne mogu da vucem setvospremac te sirine (broja moticica) 2.brzom.
Drago mi je ako sam ti pomogao oko herbicida
@Sale Turija
Naravno otpor nije isti pri 2cm dubine za papriku i 5-7cm za kukuruz. Ja sam i naglasio da kad radim drugi prohod nije mu uopste tesko i verovatno bih mogao vuci 24-25 moticica u drugom prohodu, ali u
prvom ako hocu da idem 12km/h (1800o/min 2 brza) i dubine 10-12cm ne moze vise od 18-20 moticica. Situacija se jos pogorsava kada se radi u jesen, tada mu je i 18 moticica problem ako propadaju tockovi (16.9 su gume). A samo jedna opaska. NIKOG u selu nisam video sa Rusom 820 da radi sa 3.6m. Manje vise svi rade sa 2.9-3.2m. Kombinacija koju sam video u radu je 820 ravan most i Consum 3.2m. Traktor je DOBRO uposlen (koja je brzina i obrtaji ne znam, sac metodom ide 9km/h prvi prohod.