Setvospremači

Juce se probusila guma na zadruznom setvospremacu vogelu od 12 metara,jako lose resen za transport nosi se na cetiri gume 6,5/15 a gume postavljene jedna ispred druge ko na klackalici i cim se jedna probusi on legne skroz na nju,patili se lludi skoro sat vremena dok nisu promenuli,sva sreca sto nije izaso na glavni put blokiro bi saobracaj posto mora da rasiri krila da bi ga podigo.Eto renomirani proizvodjac ali sa losim trnsportnim resenjem.PItam bas vozaca kolko uradi sa njim kaze u proseku izmedju 80 do 90 hektara za smenu sve zavisi od zemlje.

Da li neko zna cenu 2 reda rotora (zice) za setvospremac 2,9 metara? Imam u ponudi jedan setvospremac ali su rotori svi iskrljani, pa bih kupio ove i samo namontirao?

Ovaj ima jedan red rotora i to flahovi, a u mom kraju su se bolje pokazali rotori sa zicom. Pa sam zato hteo da pitam koliko su novi?

Juce se probusila guma na zadruznom setvospremacu vogelu od 12 metara,jako lose resen za transport nosi se na cetiri gume 6,5/15 a gume postavljene jedna ispred druge ko na klackalici i cim se jedna probusi on legne skroz na nju,patili se lludi skoro sat vremena dok nisu promenuli,sva sreca sto nije izaso na glavni put blokiro bi saobracaj posto mora da rasiri krila da bi ga podigo.Eto renomirani proizvodjac ali sa losim trnsportnim resenjem.PItam bas vozaca kolko uradi sa njim kaze u proseku izmedju 80 do 90 hektara za smenu sve zavisi od zemlje.
Lele bem ti on bi celu moju okolinu,atare od nekoliko sela setvospremio za 5 dana!

Da li neko zna cenu 2 reda rotora (zice) za setvospremac 2,9 metara? Imam u ponudi jedan setvospremac ali su rotori svi iskrljani, pa bih kupio ove i samo namontirao?
Kad smo letos kupili setvospremac iz Ade (Agromerkur) 3.20m pitali smo samo za rotore jer smo imali neki stari spremac isto 3.20m samo sa jednim redom rotora,dobili smo odgovor da je cena za duple rotore flah + zica 600e sto znaci da su rotori pola cene setvospremaca,pa smo odlucili da prodamo stari setvospremac i uzimamo novi.

Ovako prijatelj ima dilemu da li uzeti 3.6m ili 4-4.1m za traktor od 106ks. Traktor je NH T5060. Proizvodjaci koje je kontaktirao su Hudjik i Konsum. Konsum je 2800e, a za Hudjik nisam zapamtio cenu, ali verovatno nekoliko e su skuplji. Dakle koji od ova dva proizvodjaca je kvalitetniji i koja sirina bi vise odgovara za taj traktor?

Slobodno moze da kupi od 4.1m . MI smo vukli sa mtz 1025 od 4.1m i nismo imali nikakvih problema sto se tice snage , mada ovde kod nas je dosta brdovit teren.Mislim da bi mogao da zakaci bez problema i od 4.5m :)

Setvospremac trebalo bi da je Rau(narandzasto plavi) oko 2,7-2,8m ili IMT 2,4-2,5m. Rau ima jedan red valjaka od flaha,nema dasku napred a IMT 2 reda valjaka zicanih i ima dasku.....koji je bolji i koja im je realna cena ?

Kakvi su ovi setvospremaci Multikomerca? Na slici i neizgledaju tako lose? Jel ima neko njihov setvospremac?

Rau je kao njegov a IMT je za trgovinu,i ima jos jedan strana marka ali je preko 3m....IMT ceni 400 a RAU kaze tesko bise odvojio ali za 500 bi ga dao...Kompletni su,IMT ne treba cak ni farbanje dok bi RAU mogao da se ulepsa,koliko sam video na prvi pogled.

Sta mislite kada bi se namontirao ovaj paker valjak umesto daske dal bi zavrsio posao u jednom prohodu?
polu-ger-1.jpg

Nazad
Vrh