Setva Kukuruza 2015.

Evo ovako.Pšenice niske,retke i mršavog klasa.Lane su ti ogledna polja bila puna poponca znam jer sam prošao pored njiva i pogledao dobro_Onda plužni đon i penetrometar koji smo N.A i ja boli po tvojim parcelama bezuspešno...Da ne pravim off topic dalje bez potrebe.Smanji ribu i zečeve. :ppozdrav:
 
Što se plužnog đona tiče posle toga je uvedeno podrivanje,baš iz razloga poznatog
A što se ogleda tiče,rezultati govore sve,a gde si ti našao poponac,možda na frotu oko tabli,al u njivi teško
 
Kome mi sada da verujemo. Ovima sto tvrde suprotno, a ne daju dokaz za oci ili tebi koji stavljas slike. Mozda od komsijine parcele? :sta:
 
Uplašio sam se da nema zmija dalje u žitu kada sam video korovčine pa bež' napolje da me ne ujede. :haha: Koji crni plužni đon.Ono je bio Ekskalibur,mač u kamen.Pokazao je Gariša onda šta je to malo zeleno ide gore dole a zove se plužni đon.Za rezultate ogleda te držim za tvoje reči koje si napisao a tiču se toga da si hvalio dok si džabe dobijao.Hoćeš li povući svoje reči kada presuše slavine ogleda?
P.S.
Nisam ljubomoran na tvoje njive jer nisu baš za poželeti.Problem je što ti svoje prehvališ a tuđe nagrdiš i za tastaturom si very smart bez da znaš kakvo je stanje kod drugih u ataru,kako se kreću prinosi,pripreme i ostalo.Jbt tebi rodi koliko god zamisliš.
 
Ovo što si na...pisao smrdi preko monitora,elem,tvojih njiva smo se nagledali slika,al svaka za one male ljude pa mi veliki nevidimo ništa :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Uostalom,na skidanju Syngentinog ogleda pšenice bila su 3 cenjena člana ovog foruma,koji mogu potvrditi da je pšenica bila sva u travi sa mršavim klasjem i sa šturim zrnima:ppozdrav:
 
O dobro veče sinjor advokat. :osmeh: Ako su slike neko merilo rezultata poslaću ti AKS-om jedan externi HD od terabajta pa gledaj do mile volje.Laku noć želim. :ppozdrav:
 
Jjjjjjjjebena situacija!!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

Treba osnovat komesiju da utvrdi činjenično stanje i da onda javno objavi šta se utvrdilo i šta mož iz tog da se izrodi

- - - - - - - - - -

Baš vas briga što od sutra poskupljuje gorivo i duvan
 
Auu lepo si to druže isušio
Ja sam germinatorom išao na 3cm predsetveno,vlaga na 3cm,setva na 5cm :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

P i K druže nigde ispod 35-40mg/100g :ppozdrav: a ima i preko 60mg/100g :osmeh:
Dokle,možda i narednih 10god :osmeh:

Evo ugrubo računica , ne ulazeći u detalje kolka je dostupnost recimo Fosfora i antagonizam nego ugrubo :

Ako imaš 40mg/100g P , a težina zemlje je negdje oko 1700kg po kubiku , izlazi da na hektar imaš oko 5000 t zemlje gledano 30cm dubine kao najvažnije . Znači leži ti oko 2t P u hektaru .
Kukuruz , samo zrno , sa prinosom od 12t/ha iznosi oko 80kg P sa hektara , znači možeš da "rudariš" oko 25 godina ako ti je idealan ph i antagonizam Kalcijuma Magnezijuma i drugih.
 
Pozdrav forumasi.Da pitam za savet, u jesen nisam zaoro nista djubriva, predsetveno 150 kg. uree po jutru i planiram ako bude normalno kise znaci ako nebi bilo suse u toku zagrtanja kukuruza baciti jos 150 kg. po jutru, sta mislite dali nebi bilo previse?Posejan DKC 5276 na 21,5cm.
 
Posejan danas kukuruz,pa sta mu Bog da,razmak 25cm.
11146131_849665225069387_1462891337_n.jpg
 
Nazad
Vrh