selektor je super stvar ali...............ja ga umalo nisam nadrljao sa 2500kg semenske soje,naime dugacka je prica ali probacu da je skratim,covek koji ima pokretnu redaljku dosao kod mene da redi soju roda 2007, ostavio sam sebi seme i da proredimo za 2008,mart mesec,proredio ja spremio to u vrece i pred samu setvu soje jedan me covek naplasi da mi ta soja nece dobro nici jer je bila u supi gde kombaji i navodno je smrzla i nece valjati klijavost,i je nisam hteo da rizikujem posto sam uzeo kombaj na soju zaduzio na 10 vagona,reku ajd da nenikne bice gadno,ostavicu ja svoje seme pa cu ga progurati sa rodom 2008 i tako cu ga se resiti,uzmem ti seme i posejem,ovrsim predam i sve ok,kad navraga zaboravi igrom slucaja da ubacim to lansko redano seme,pitam coveka sto ima silos gde sam inace i uzeo soju na paritet,kaze on nema veze donesi to,ja lepo to potovarim u prikolicu na vagu kad prc vrag ga odneo "modifikovana"sva sreca pa je nisam posejao inac bi ga debelo naj......bo,tako da sam je jedva prodao po nekoj smesnoj ceni za stoku,ustvari o cemu je rec,u mom kraju ima partizana koji iz godine u godinu seju modifikovanu soju i to dosta zemlje,ostavljaju sebi seme i rede pa nagodinu opet,a covek koji je meni redio pre mene je bio kod vlasnika cija je bila modifikovana,tako da je posle njega kod mene zarazio meni seme,priznao mi je to i reko sam da bi ga ukokao da sam to posejao,mozda vam deluje nekom smesno al je istina da se moze preko prasine zaraziti,isto ako kombaj vrsi modifikovanu soju pre vase njive moze da zarazi vasu i jos ko zna koliko njiva nadalje,veoma opasno zato je i zabranjena,i kazu da ako komsija pored vas ima modifikovanu da u cvetanju soje moze da se i vasa soja prebaci ili zarazi,zato OPREZ sa redjenjem soje i ko vam redi ako imate u vasem kraju modifikovane soje