mixer87kac
Član
Da li je neko ugradjivao na IMT sejalicu teleskopske lulue od firme plamet?Da li valjaju cemu?
Samo stavljaj. Mi smo pre jedno 5-6 godina promenuli celu garnituru, i dalje ide bez problema...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je neko ugradjivao na IMT sejalicu teleskopske lulue od firme plamet?Da li valjaju cemu?
Obavezno cisto seme kod nas su ih svi bas zbog toga i prodali dok su masovno sejali jecam sa tavana,a ne selektiran!Danas isprobana sejalica olt gama-18 sto sam uzeo letos,sejao jecam.Radi lepo, nemogu da se zalim,medjutim imao sam mali problem,posto je jecam tavanusa zagusilo mi se dva reda.Jecam nije bio prljav,relativno cist,al izgleda da u ovu masinu mora da ide jako cisto seme.Nek me neko ispravi ako gresim(ili nesto nije kako treba).
Oslobodi maticu ,(ne znam koji je navoj da li levi ili desni)pa pomeraj skalu levo desno.Nemoj maticu skroz da odvrnrš ,pošto će ti ispasti skala.Kada pmeraš skalu,gore u točiru ima jedan polumesec koji zatvara rupu na točiru .Majstori treba mi mala pomoc.dali ima neko ovakvu sejalicu.ima drugar pa ne mozemo ukapirati nacin stelovanja
ovako izgleda stelovanje,ali ne vidim nikakvu skalu.od dole ima matica,ali nikako da ukapiram kako to funkcionise
.Ako je originalna remenica ,treba da ima zarez koji sluši za poravnavanje brojeva sa skale sa tim zarezom.Odavno sam radio sa takvom sejalicom pa se ne sećam detalja.Član Paorpaor je imao takvu sejalicu,možda se bolje seća.Hvala.a reci mi po cemu mogu znati na koliko je nastelovano,to jest na kojem broju stoji,jer kazaljku uopste nema.i recimo kad se nasteluje ,koliko kruga treba okrenuti tocak da se izracuna koliko seje po ha ili kj?
Oslobodi maticu ,(ne znam koji je navoj da li levi ili desni)pa pomeraj skalu levo desno.Nemoj maticu skroz da odvrnrš ,pošto će ti ispasti skala.Kada pmeraš skalu,gore u točiru ima jedan polumesec koji zatvara rupu na točiru .
Danas isprobana sejalica olt gama-18 sto sam uzeo letos,sejao jecam.Radi lepo, nemogu da se zalim,medjutim imao sam mali problem,posto je jecam tavanusa zagusilo mi se dva reda.Jecam nije bio prljav,relativno cist,al izgleda da u ovu masinu mora da ide jako cisto seme.Nek me neko ispravi ako gresim(ili nesto nije kako treba).