Secerna repa 2020

Učlanjen(a)
5 Nov 2009
Poruka
10.091
Lokacija
Indjija & Golubinci
Setva 2020
34€ + 50% semena gratis + 1€ na digestiju. Potpisujemo?
Okrecu se malim proizvodjacima😑
Tako mi receno.Crvenka.
 
Prvi put nakon dugo godina u ataru ima malo repe i to ne zbog 700 eura poticaja po hektaru vec sto se dobijali bodovi za EU fondove.
 
Prvi put nakon dugo godina u ataru ima malo repe i to ne zbog 700 eura poticaja po hektaru vec sto se dobijali bodovi za EU fondove.
Ja, ove godine imam neku malu povrsinu pod repom i to se desilo samo zbog toga da utrosim zaostalu hemiju iz prethodnih sezona, a sledeci put ce se repa naci na mojim njivama kad uslovi budu bar takvi kao sto je napisao kolega grabik.
 
Ja sledece godine moram smanjti,nemam parcela gde bi mogao sejati a i smanjio se broj hektara koje obradjujem.
 
Dragane radim.
Svejedno imam odmorne njive, malo sam pohvatao kako se radi, a uz soju i kukuruz zelim i trecu kulturu. Na nasu crnicu mi greh sejati suncokret.
 
Kod nas slabo. Prinosi 2,5 - 3 vagona plative po kj. Digestije jako niske 12 - 15, necistoce velike... Mislim da ce ugovaranje za sledecu godinu biti pod znakom pitanja.
Navodno su cak varali i na tezini.
 
Valja se malo odmoriti od Repe, krali su na svemu. necistoce od preko 15% na ovu godinu nisu realne. secera nema godinama u nazad. prema tome nek sad malo sami proizvode.
 
Da li planirate da sejete repu ? Kod nas šećerana vrši besplatno uzorkovanje zemljišta tamo gde ide repa. Ja planiram 50 kj da sejem.
 
Ima već tema, šećerna repa 2020. Valjda će je moderator spojiti.
Inače ja planiram i 2021, 2022 i 2023 da je sejem. Verovatno i posle toga. Tako mi je zacrtano u plodoredu.
Čekam rezultate analize zemljišta i onda uzimamo đubrivo.
Na jednoj parceli već imam rezultate. Ne planiram nešto posebno da je đubrim jer je optimalno obezbeđena i fosforom i kalijumom.
Što se tiče đubrenja azotom planiram ukupno oko 100 kg aktivne materije azota po ha. Prolećno đubrenje će zavisiti od količine N koju unesemo sa kompleksnim djubrivom.
 
U dilemi sam,istanjiro sam kukuruznu masu i lepo zaoro,tu gde planiram repiste. Oranje je poprilicno lepo sitno,planiram ovih dana da zatvorim brazdu,e sada sam u dilemi da li da idem spremacem(plasim se da ne povadim tu masu gore)ili da predjem drljacom.
 
Jeste,sve je psenica u okruzenju. Ne znam sta mogu uraditi povodom trulezi? Sta savetujes Curcicu?
 
Taman zavrsio oranje za repu i kisa me sprecila da zatvorim lepo brazdu u jesen. Sad ko zna kad ce biti prilika da se uradi do proleca.
 
Nazad
Vrh