citat:
Secenje zuba prasicima klestima je mnogo gora stvar nego nista ne uraditi.Takvim nacinom se zub slomi i opet ostaju spicasti delovi koji takodje bodu, u 99% slucajeva se otvara pulpa zuba a ti je idealno za infekciju vilice pa prasad prvih nekoliko dana mnogo manje sisaju a moze se jos i iskomplikovati i dovesti do upale zglobova, nervnih poremecaja.... Prasici obicno povrede vime krmace kad ih ima previse u leglu ili kad krmaca nema mleka.Ako ih ima previse i postoji druga krmaca sa prasicima slicne starosti do 4.dana se moze raditi legalizacija ako ne, najslabije ubiti i da na kraju ostanu 12, eventualno 13, vise i ne moze krmaca da odgaji kako treba. Ako krmaca dobije upalu vimena, pobrinuti se za izmenjivac mleka i traziti gresku kod sebe sto se infekcije pri prasenju, ishrane ... tice.
Postoje uredjaji za te svrhe koji samo vrhove zuba rotirajucim kameno obruse i naprave tupu porsinu koja je zatvorena. Najbolje je nista ne dirati ali ako mora onda na zadnji nacin kao sto sam opisao.
Ovo su podatci iz nekoliko naucnih radova medju kojima su i neki gde sam i sam ucetsvovao.
Probajte, pa se mozda i sami uverite