Savet oko kompa!

отвори поклопац,и нађи оно сочиво и обриши.Узми штапић за уши и умочи у алокохол.Немој у ракију,њу попиј пре и после поступка.
Ako moze pomoc prijatelja .
Šta je sočivo i gde se nalazi ?
Slikao sam iz nekoliko uglova ?

bd0540dafe068f281e45e2a79c11471a.jpg
d8c21e3c635d1272a361636d764f8086.jpg
9288e14ee5d1cac6927eaeac55902e87.jpg
eafa4ac488bd5717e400f45221ee79b8.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Pokušao , ne vredi .
Naprskao sam sprej-alkoholom pa kad ispari priključujem napon .
Najverovatnije sacekace nekog pametnijeg ( od mene )
Hmmmm , ja se eto lako odričem cd-a a sestričina mi se jutros pohvalila da je ovo dobila za rodjos ?
4bf4db8ecf745f7904bee33692f21a90.jpg

P.S još nešto ,
jbmti " perce " tehniku ,
gledam ovu kutiju sva šuplja, prazna i laka
gore pomenuti gramofon je težak oho-ho
a imam i prastaro Nikola Tesla pojačalo , puno delova unutra ko oko , teško ko zemlja i još radi !
08fc95e3af2513c3343f206aa3a0e1d7.jpg

Poslednja izmena:
Laser tj, sočivo bi trebao da bude u nastavku tog flet kabla koji se jasno vidi na trećoj i četvrtoj slici. E sad, probaj očisti, ali kako opisuješ kvar meni deluje da je tu nešto drugo u pitanju.

Stiglo iz bratske Kine. Vide sam da ih svi hvale i porede sa mnogo skupljim brendovima. Nemoguće da su ih baš sve platili Kinezi.
A čujem i sam da to jako lepo radi.

Da li uopšte vrti disk kad startuješ cd plejer?
Ne vrti .
Osim toga nekako brka komande .
Nekad zakuje pa neće da otvori .
Kad ubacim disk i pritisnem play onda opet otvori vratanca .
Ma , najvažnije je da sam i zaboravio kad sam ga koristio , možda vremenom prašina , vlaga .............. otišao je sa vitrine da ne smeta ........
@dusanboss
šta je to ?

Zvučnici su Behringer B2031P od 150 W. Inače studijski zvučnici napravljeni da se čuje svaki ton tj. da pokrije ceo spektar bez da je muzika preglasna i da se ističe bas.

Gore na slici je eksterni DAC tj. digitalno-analogni konverter koga svako ko želi da sluša muziku, a da to zvuči iole dostojno treba da ima. E sad ima tu raznih i ne mora da znači "koliko para toliko muzike" . Npr. ovaj što sam ja uzeo Fosi Audio ZD3 i košta nešto ispod 200€. Inače koliko sam gledao porede ga sa nekim DAC-ovima koji koštaju blizu 5000€.
Inače DAC je danas jako bitna komponenta za nekog ko želi da sluša kvalitetnu muziku. Ima i jeftinijih, ali moje mišljenje da bar 50 € treba uložiti u to ako želiš kvalitetnu muziku iz digitalnih formata. Da napomenem da svaki kompjuter ili telefon koji ima izlaz za onu 3.5 mm bananicu u sebi već ima taj DAC , ali je to po pravilu toliko loše da na izlazu ne dobiješ to što bi trebalo. Tj. ne čuješ zvuk onako kako ga je neko namenio da bude.

Ovo ispod tog DAC-a je pojačalo Fosi Audio ZA3 2 X 150W. Nisam ni ja verovao, ali izgleda da i sa tom veličinom izgleda ima to jačinu.

Stvarno sam više nego zadovoljan time što sam dobo. Inače naručeno sa Ali-a od ovlašćenog prodavca.

Poslednja izmena:
Pojačalo simpatično izgleda , tako malo a moćno .
Kako DAC dobija ulazni signal , vidim neku antenu ?

Može preko BT (antena). Samo kada sam probao preko telefona iz nekog razloga je lošiji kvalitet zvuka i tiše je nego preko kompa i USB-a.
Podržava još i COAX, HDMI i optički.

Ne koristim BT za streaming, ali ima u Developer options birati neka podešavanja drivers ili čega već.
Ako se razumeš šta ti je potrebno, možeš podesiti.
Pa i da ne razumeš - može se probati. Možda nešto od ponuđenog odgovara tom DAC-u.

Nazad
Vrh