nikola720p
Član
Moj brat igra vise igrice nego ja,ja koristim najvise komjuter za muziku i internet i osnovne aplikacije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemas link do butavilne verzije za flash, skini bilo koji iso fajl od windowsa koji hoces sa torrenta , skini i program rufus i preko njega rezes na usb windows da bude bootabilan, prosto je ko pasulj.Danas zamalo da moj komp izleti kroz prozor ... dva puta ...
Da ne dužim, danas sam zapatio neki virus safe finder. Posle silnih muka sam uspeo nekako da skinem i instaliram probnu verziju malwarebytes i taj program je nekako stavio komp pod kontrolu, al' jedva (trajalo je baš dugo).
Pošto je to probna verzija programa (aktivna samo dve nedelje), ona samo smesti problematične stvari u karantin, ali ne može da ih izbriše dok ne platiš punu verziju programa. Onda sam ja polako ručno brisao sve što sam našao nepoznato sa današnjim datumom (više stotina fajlova).
Sad komp radi ok, pokušao sam da se malo više informišem o tom safe finderu i pronašao neke druge predloge malware programa, ali sad mi ovaj moj malwarebytes ne dozvoljava da otvorim ništa od toga ili da pokrenem neki drugi malware program koga sam imao u kompu. I ne mogu da nađem gde se uopšte gasi taj malwarebytes. Ok, i ovako traje još 13 dana, mogu ga preko control panela deinstalirati, i svakako bih voleo da preinstaliram ceo Windows jer stoji još od 2016.te.
E sad malo pitanja:
-da li možda još šta mogu da uradim povodoim ovog safe findera ili je ovo dovoljno?
-da li će se nakon preostalih 13 dana kad prestane zaštita malwarebytes-a ponovo vratiti ovaj safe finder?
-2016 sam instalirao Win7 sp1, jer je tad bilo priča da se kroz Win 10 može hakerski priključiti na moj komp ili kamericu. Da li je to rešeno u Win 10 i da li je on bolje rešenje od Win 7? Tj šta da instaliram? Računajte da sam za te stvari početnik i da totalno nemam pojma ništa o Widowsima.
-trebao bi mi i konkretan link do butabilne verzije koju mogu da skinem na flash jer nemam optički uređaj u kompu. Kad sam pre dve godine instalirao sedmicu, bila je to verzija koja je bila sa već ubačenim updateovima, koja je bila aktivaciona (ovaj izraz sam verovatno lupio, ali bilo je nešto da ne treba aktivacija jer je piratska verzija windowsa). Sad bi mi opet tako nešto trebalo pa ako neko zna i hoće da pomogne...
Instalira linux i nista drugo nece znati instalirati, radim i na linuxu-u na poslu , doduse na server verzijama( isti djavo kao desktop samo bez grafickog okruzenja)@ Dukej
Instališi Linux i nikad nećeš imati takvih problema.
Ma druze sto bi se ljutio, u subotu dolazim sa letovanja pa ako hoces instaliraj teamviewer pa cu ti to namestiti od kuce
Sent from my Redmi Note 4 using Tapadjoka
Pa da citas komentare video bi da radim na linuxu svaki dan, tj. na server verzijama(bez grafickog okruzenja, kao dos) koriste se u firmama jer su stabilni, instaliras jedan ili dva programa i to funkcionise besprekorno , mada zna i nekad da zaglupi , pa amoram kilovati processe pa pokretati opet.@Daner,
Da li si upoznat sa mogućnostima koje pruža Linux, da li si nekad instalisao, radio idobio neki virus na Linux-u?
Ovu platformu koriste mnogo ozbiljnije firme od nas običnih korisnika, ja ga koristim mnogo godina i znam o čemu pričam. Mnogo je brži od svakog Winddovs-a, bolje koristi resurse u konfiguraciji, podržava skoro sve programe kao Windovs, starije i skromnije konfiguracije koje Windovs i ne prepoznaje rade na Linux-u potpuno stabilno, a ko želi da živi radi igrica, neka instališe Windovs i pati se kao moj drug Dule.