Satovi brzine,obrtaja,pritiska...

Da li neko radi remont obrtomera? Imam dva koja treba popraviti.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Ima u Ekouniji u Pazovi original Teleoptik za IMT 10e kom,mana ne salju postom i ima od stajanja zapeklih pa treba probati. Isto su i sajle 10e a unutra masne ko mitraljez. Sad videcu koliko ce izdrzati.
 
Ja sam imao obrtomer od nekog lika iz Kovačice.Montirao se senzor na alternator koji je davao signal o obrtajima.Većinom je brljavio a nije dugo izdržao bez kvara, izgorela mu jedna cifra na dispeju pa je u radu sijalo kao da ti neko namiguje.Jedna u nizu potpuno promašenih investicija, sva sreća te je bila skupa pa se ne jedim uopšte.Sa Anelom nemam iskustva a imaš one el.obrtomere koji se povezuju na W izvod alternatora, od kamiona su dobri a postoje i oni koji pored obrtaja mere i radne sate.
 
Kakva je procedura promenuti sat za obrtaje na imtu 577, da li ima dosta čačkanja oko toga.
 
Narucen Anel, presudilo je sto ima garanciju 5 godina.
Kosta 65e, neri sve i svasta model MCP. Bitan mi je obrtomer,a njega vise ne prodaju solo.
 
Narucen Anel, presudilo je sto ima garanciju 5 godina.
Kosta 65e, neri sve i svasta model MCP. Bitan mi je obrtomer,a njega vise ne prodaju solo.
Ne znam da li su nesto modernizovali, na onom obrtometru sto sam ja imao na 5210 sam mogao imati samo prva dve cifre obrtomera npr:1200 - 1300 - 1400 - 1500 ob motora. Išlo je sa alternatora uz unošenje odnosa veličine remenica pogonske sa motora i gonjene na alternatoru. Inace jako dobra kontrola jer joj se moze uneti alarm da pisti na odredjenoj temperaturi motora koju zadate.
 
Secam se da si to pisao pre par godina za cifre.
Tako se i sad unose obrtaji,mada nike mi ni bitan realan broj. GPSom na telefonu izmerim brzinu sat moze da pokazuje i 3000 obrtaja ili 1000.
 
Ovaj moj Anel da kazem novi ima podesavanje na npr 1410obr,1420,1430.... a moze i 1500,1600... ima u podesavanjima.
Realno meri obrtaje, napon i radne sate. Temperaturu motora ne meri, ko se u to uzda najebo je, a temperaturu kabine meri al realno ne treba mi ni ta glupost kad nemam klimu pa da regulisem.
Ne zalim para, samo da potraje
 
Nazad
Vrh