Satovi brzine,obrtaja,pritiska...

I ja sam nedavno na 549 morao popravljati sat...

Montoya, nesto grbavo stoji ona sestica kod NA na satu.

Meni se pojeo onaj mali zupcanik izmedju crvenog i crnog brojcanika, i to sam popravio tako da sam uzeo brojcanik sa stojadina, razvalio ga, i uzeo njegove te male zupcanike, te ih postavio unutar brojcanika s 549. nazivcirao sam se bome dosta dok nisam sve brojeve uspjesno poslagao da budu vodoravni i na zeljenom broju radnih sati.

Sat sad radi kao novi i nije mi ga vise problem popraviti, ako se nekad vise i pokvari, jer imam tih zupcanika viska koliko mi srce pozeli.

nisi trebao rayvaljivati brojčanik već komplet ga zamenuti samo poslednji red obojiš crvenim markerom i spaseš se živciranja.
kod njegovog sata su popravljeni samo obrtaji,časovi ne jer mu je stradao onaj donji spiralni zupčanik kojeg nažalost nisam imao a od zastave ne paše,tako da nisam baš poveo računa kako mu cifre na brojčaniku stoje.
onaj drugi sat od našeg člana PIFTE je od 539 i na njemu sve radi,kod njega je zamenut komplet brojčanik samo što nisam imao crveni marker :udri:
Bobo
kako si tvoj sat otvorio,kao ja ili ...

Na 549 imam onaj jedan veliki, siroki sat, pa je sve unutra... njega nije problem otvoriti i zatvoriti, dok ovakav nisam nikada ni rastavljao...

Htio sam bas vidjeti sto se pokidalo unutra i rastavio sam brojcanik. da ga nisam rastavio, do sad bi ga jos okretao da namjestim zeljeni broj radnih sati. Kad je vec bio rastavljen, onda sam zamjenio pokidani zupcanik i sastavio nazad. Sat radi ko blesav, nema nikakvih problema.

pozdrav svima ,zanima me da li su bolji oni satovi za kmh i obrtaje na 142 na struju ili ovi sa sajlom nabavio sam oba pa ako su bolji da ih stavljam i gde se mogu kupiti oni senzori njih nemam

bobocan je napisao(la):
pozdrav svima ,zanima me da li su bolji oni satovi za kmh i obrtaje na 142 na struju ili ovi sa sajlom nabavio sam oba pa ako su bolji da ih stavljam i gde se mogu kupiti oni senzori njih nemam
Gde si nabavio električne satove i pošto su bili?
Teleoptik ili nešto drugo?
Po meni su električni bolji,duže traju,i nelažu.Oni ili rade, ili nerade.Ali problem su davači.I ja ih tražim.

skinio iz jednog kombaja orginal su teleoptik samo nemam davace jer njih nije bilo na kombaju sad neznam gde da kupim te davace

Digitalni obrtomjer možeš i sam napraviti. E sad kakav način čitanja želiš, display s brojevima ili skala, brojevi su jako loše riješenje, nečitljivo, moraš uvjek dobro gledat, ...

Meni je opet crko sat za temp. motora, napravio sam si ''na struju''. Nisam još ugradio, gotov je, testiran, još samo estetiku riješit, i kupit 2 potenciometra, fulo sam proračun pa mi sad mjeri od max 75 stupnjevaC ::svaka cast::, cijena komponenti je cca 5eura ::namigivanje::

Prikaz temp. je ovakav, u koracima po 5 stupnjeva od 65 do 110

I ovdje je naopako okrenut, 2 crvene su max temp
Uploaded with ImageShack.us

Ovak traljavo je spojeno samo da vidim jel radi il ne :haha:

I pločica s donje strane..

Ovo se može stavit bilo gdje, opseg se može mijenjat, a može se ići do točnosti od 1stupnja...

Dali neko zna gde mogu kupiti SAT za obrtaje motora ( sa Sajlom - sve kompletno ) za traktor IMT 533 '74.g. Sat ide sa Desne strane na Levo. Kontra od kazaljke na Satu i približno koja je cena.

Dali još uvek radi servis za popravku satova obrtaja u Teleoptiku i dali neko zna broj telefona. :ppozdrav:

ima servis za obrtomere u Novom Sadu nalazi se u Primorskoj ulici nedaleko od Najlona

MONTOYA je napisao(la):
komšo na + i na -
+možeš uzeti i sa kontakt brave
Hvala komsija :ppozdrav: A onaj sat za gorivo od LAde sto si stavio, jesi prepakivao nesto ili si samo prikacio buksnu od starog sata na Ladinu skalu? Uzeo sam isti kao tvoj sat, i jel mora da se prebaci u Teleoptikovu kutiju, ili moze Ladina kutija od sata?

Nazad
Vrh