Šta da napišem,sve se vidi - ovo je profi plastenik,dimenzija 70x10 m,vsine u sljemenu 5,5 m,sa duplom folijom na napuhavanje.Čeone strane su mu od polikarbonata,i u sljemenu ima sa svake strane prozor na kant otvaranje 100x70.Visina parapeta je 60 cm - to mu je greška - na trećem,kada smo ga dali napraviti sam tražila da bude parapet visok 70 cm.Zašto kažem greška_to je uvjetno rečeno,jer samo rano na proljeće je to izraženo - naime,kada se početkom marta posade sadnice,u sunčanim danima zbog visokih temperatura koje se unutar plastenika naglo dignu bočne strane moraju se otvoriti visoko kako bi se temperatura snizila,a vanjski zrak je bez obzira na sunce još hladan,i on ulazi nisko u plasteniik direktno na prvi red sadnica.Ako se ne pazi,mlade,tek posađene biljke mogu biti oštečene.Povišenjem parapeta za deset centimetara se to izbjegava,jer hladan zrak struji poviše biljaka i prije nego padne naniže stigne se ugrijati.
Radna visina je 320 cm,tako da unutra ide npr Zetor 7345sa kabinom.Ima vrata šitine 420 cm,tako da taj Zetor ulazi sa roto branom ,a i prikolice bez problema mogu unutra.Svaki pojedinačni luk je atestiran na dvije tone nosivosti,tako da ga nikakav snijeg nemože srušiti.Baram nije do sada - u dvanaest godina nije bilo problema.Folije su EVA - uv stabilizirane,mislim da si bile oko 90% svjetlopropusne,anti frost ,obje 200 mikrona.Sve u svemu,solidan plastenik,zadovoljavajuče kvalitete.
Lukovi su od pocinčanih cijevi dva cola,vezne cijevi ako se ne varam su tridesetdvica,postavljen je na pilotima 70 cm,koji su fiksirani sa unakrsnim klinovima od 50 cm.Imam takav još jedan,a treći,koji jerađen prije dvije godine od drugog proizvođača,je rađen na betoniranim stupovima.