Pedja1
Član
Где има фолије ? може одговор и на пп.. хвала унапред
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar nije previše dugo 50m za širinu od 5,5.ovih dana počinjem praviti plastenik 5.5 / 50 metara.
najjeftinija varijanta!! najjednostavnije je najbolje i najjeftinije
Mislim da i nije. bočne strane biće visoke 2 metra,a sredina oko 3 m, bočno provjetravanje...ja to zovem plastenik,a vi visoki tunelZar nije previše dugo 50m za širinu od 5,5.
To će biti sezonski,tj prije snijega foliju ću urolati na vrh i tu je ostaviti. neće biti snijeg na njemu,jer preko zime tu ništa neću raditi.мали нагиб мали нагиб .. опрез :
Mislim da i nije. bočne strane biće visoke 2 metra,a sredina oko 3 m, bočno provjetravanje...ja to zovem plastenik,a vi visoki tunel
Kako misliš da je dovoljno samo 20-30 cm da podignem sljeme?@Seva ako su bočne stranice ravne ili kose a folija se na njima namotava onda je to plastenik a tunel je kad ima ukopanu foliju sa strana i poluokruglog je oblika to je nešto drugo i za širinu od 5,5m dovoljno ti je samo još 20-30 cm da podigneš sljeme i nije potrebno skidati foliju s tim da folija treba biti nategnuta a preko zime se ona sama skupi pa bude nategnuta kao struna možeš da sviraš po njoj.
Brate moj, ja sam ubijedjen da je ovo i preskupo. Volio bih da me uputis u vezi tih plastenika, pa ako budem uzimao neki da imam u vidu. Ovaj je 200 kvadratnih metara i toliko kosta. On zaista jeste dobar, ali je preskup.Plastenik 40x7m sa cevima od 5/4cola izraelskom folijom i dodatnim zavesama izadje max 2000evra pa ti vidi sam da li je ovo skupo ili mozda preskupo.
nisam precizirao da će sljeme biti 3 metra,već oko 3 metra..мисли да ти средњи стуб од 3.3м даје нагиб крова од 30[SUP]о[/SUP] што би био минимум минимума .. то је +30цм у односу на оно што си рекао ...
Da, ali je velika razlika izmedju ofarbanih i podcinkovanih cijevi. Daleko krace ce trajati ofarbane. Velika je vlaznost u plasteniku, a ona ima veliki uticaj na koroziju.Nisu pocinkovane cevi nego crne.Ceni mozes ofarbati zavrsavas posao.A takav plastenik je jak i izdrzava snegove sto je jako vazndes do najblizeg stovarista i raspitas se za cenu gvozdja i preracunas se.Neko mi skoro rece da je cena oko 85eurocenti kg.
Razlika jeste velika,ali i crne cijevi su nepoderive. Ja imam 4 plastenika od crnih cijevi(krov) i stari su 5 godina. samo sam ih jednom ofarbao do sad.i sad ću pred početak sezone. snijeg nikada ne skidam sa plastenika,a razmak između rogova je 1.80 metara.Da, ali je velika razlika izmedju ofarbanih i podcinkovanih cijevi. Daleko krace ce trajati ofarbane. Velika je vlaznost u plasteniku, a ona ima veliki uticaj na koroziju.
Da, da.. to ste sigurno u pravu. Realno govoreci, sve cijevi koju budu od koristi 10 godina i da posluze bez nekih vecih problema, dobre su, jer se za to vrijeme plastenik vise puta otplati. Sve preko toga je jako dobar rezultat. Kada su u pitanju podcinkovane, mozda mogu koju godinu vise da potraju i da dosta sporije koroziraju. Sve u svemu, treba gledati da finansijski rezultat i rezultat kvaliteta budu na sto optimalnijem nivou. Mada, opet postoji ljudi koji vole da to sve izgleda sto ljepse, a i njih treba postovati.Razlika jeste velika,ali i crne cijevi su nepoderive. Ja imam 4 plastenika od crnih cijevi(krov) i stari su 5 godina. samo sam ih jednom ofarbao do sad.i sad ću pred početak sezone. snijeg nikada ne skidam sa plastenika,a razmak između rogova je 1.80 metara.