Same

ujo je napisao(la):
stvarno šteta, 40000 eura za traktor koji nema klimu :sta:

Što je još + oko 2000 eura gore. Mislim da nema ni kompresor, što će reć još + 2300-2500 eura gore.

Da šteta, nema klimu, što i nije tako strašno, al najveća mu je mana što nema kompresor, koji dođe oko 2000€ da se naknadno ugrađuje!

Mislim da je Same u samom vrhu evropskih traktora. Ja zivim vec 12 god u italiji i da sada sam dovezao desetak traktora i prodao u srbiji. prosle godine sam prodao same silver 90. 4000 radnih sati, 1997 god. Covek je iz mog mesta i maksimalno ga koristi. Nije imao nikakvih problema i kaze da je mali potrosac, za razliku od rusa kojeg je imao ranije.

Ja samo kazem moje misljenje.. I ono sto sam cuo od italijana koji ga koriste. U italiji je same najcenjeniji traktor i kosta isto koliko i fendt..E sad dali je toliko dobar i dali vredi neznam.

Smedic! Ja imam dva Samea od 1975 kupljen na sajmu te god, ja prezadovoljan :D jest da nakon 34 god razmišljam da promenim,....
za ove novije serije neznam

Ja sam se susretao sa novijim tipovima i za njih govorim, nije ni blizu nekadasnjeg kvaliteta!!!

djolec je napisao(la):
Imam traktor Same leopard 90 turbo 1984 god, zna li neko koje ulje ide u hidraulik? Hvala.
_________________________________________________Post je spojen: [time]1235383589[/time]_________________________________________________
evo još koja slika :cao: :cao: :cao:
trebalo bi da ide SAE 90 ali raspitaj se jos malo

smedic je napisao(la):
Ja sam se susretao sa novijim tipovima i za njih govorim, nije ni blizu nekadasnjeg kvaliteta!!!

grijesis...jako grijesis...ako je deutz-fahr dobar traktor onda je i sama...jer su to potpuno isti traktori..samo je druga boja i limarija...sama,hurliman,lamborgini i deutz-fahra su potpuno isti traktori i ta grupa se zove SDF...

Znam to, a opet da kazem da nisu ni blizu nekadasnjeg kvaliteta ni Deutz ni Same. Vozio sam to, prodavao popravljao itd.

U mojoj opstini je u nekoliko poljoprivrednih firmi bilo dosta Same traktora super Titana 190 ks, pa kasnije silver 180 ks. Nikako nisu bili zadovoljni sa njima i veoma brzo ( posle 4-5 godina ) su otisli na "groblje".

Verovatno bi se bolje pokazali u privatnim rukama tako da nije merilo kako su se pokazali u drustvenim firmama.

Ja sam u Italiji vec 12 godina i radim kao vozac. Vozim hladnjacu i stocara zavisi kad i sta treba. Ibas zbog tog posla sam stalno po evropskim farmama i njivama. istina novijih same nisam bas ni video ali ih hvala kao i fiata 180/90. Ima ga svuda, skup je i kazu da je neunistiv..

Prethodni vlasnik mog Fiata 180-90 je rekao da kod njih na imanju bilo i Same-a i tih Fiata. Kaže da su Fiati bili nešto jači iako su bili već u godinama a Same-i su bili novi.

Jedan moj prijatelj je posedovao super Titana i kaže da je jako dobar za površinsku obradu jer je lagan i ne tone u zemlju i vuče dobro spremač ali za oranje nisu nešto.

Pre nekoliko godina sam orao sa super Titanom na Zlatici sa četvorobrazdnim plugom. Išli su 8-9 brzinom ( otprilike i toliko km/h ) ali je tamo zemlja dosta laka za obradu.

Imamo same arriette valjda '68 godiste. U njega je ubacen rakovicin motor od 105 ks. Interesuje me dali neko od vas ima takav traktor? :ppozdrav:
11143r6.jpg

o8rpys.jpg
2zywy0w.jpg

Evo ovaj Same uspesno radi sa ovom roto-drljacom vec godinama. Ovu sliku sam uradio kod jednog mog prijatelja svajcarca.

Nazad
Vrh