Same

Prednji most je isto u planu za koji dan, u njega ide 6l, to cu lakse preboleti

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Pa da a i nisu traktori u istoj kategoriji
Izgleda da su solidno skocile cene, evo potrazio sam bas koliko sam ja platio servisiranje i pogresio sam u kolicini ulja, 100l transmisionog plus 20 motornog, ukupno 120l.
- hidraulicno ulje 48k
- motorno ulje 9,6k
- filteri hidraulike 11,5k
- filteri ulja 3,2k
- filteri goriva 3,2k
Ukupno: 75.000 din.
Sve po preporuci proizvodjaca, original filteri i Petronas ulja..

Kod mene na Deutz ulje u motoru 250, transmisija na 1000 sa zamenom filtera na svakih 500.Kada se čuka dosta sati godišnje lepo košta održavanje, baš lepo.
Na većem zamena svih ulja i filtera koštala 100k, na malom sve to 90k s'tim što sam na velikom menjao pre poskupljenja a na malom sada skoro.

Pa to je to, sad bi te za veliki kostalo 130-140k.. Zeljko mi je rekao da ulje u motoru menjam na 200 a u transmisiji na 1200 s tim sto cu ja motorno raditi ipak malo cesce jer ne pravim dovoljno sati sa njim godisnje da bi menjao na 200+ a ulje gubi svojstva i kad stoji, ne mora da napravi sate. Kad nabavim sve prikljucke za njega i kad bude mogao da obavlja vecinu posla verovatno cu onda produziti period zamene na 200-250h..

Egal su što se tiče filtera, u većeg stane 20l ulja više tako da su tu negde po održavanju.Naravno zamenjeni su bukvalno svi filteri, motor, gorivo, hidraulika, kabina, vazduh pa se nakupilo.

Ja treba da menjam filter kabine, nisam ni pogledao kakav je ali treba svakako da se zameni.. Filter vazduha skoro pa nov necu ga dirati neko vreme sigurno..

Има ли неко препоруку за електричара за трактор , Стара Пазова и околина

Da li neko mozda zna, zasto se cuje zujanje prilikom pritiska kocnice na mom same doradu. Sto jace stisnem kocnicu jace zuji, zvuk je otprilike kao kad lumpi hodraulike fali ulja pa onako zuji kad vuce vazduh. Znam da nema veze sa hidraulikom, poredim samo zvuk, ne znam sa cim bih uporedio. Inace traktor koci sve normalno, jednako, ne gubi ulje, i a ga dovoljno, ali ne znam zasto zuji kad kocim.

Da li neko mozda zna, zasto se cuje zujanje prilikom pritiska kocnice na mom same doradu. Sto jace stisnem kocnicu jace zuji, zvuk je otprilike kao kad lumpi hodraulike fali ulja pa onako zuji kad vuce vazduh. Znam da nema veze sa hidraulikom, poredim samo zvuk, ne znam sa cim bih uporedio. Inace traktor koci sve normalno, jednako, ne gubi ulje, i a ga dovoljno, ali ne znam zasto zuji kad kocim.

Pozdrav,ti vjerojatno imaš sistem za hidraulicne kočnice za prikolicu pa ti se to cuje.

Nemam izvod za kocenje prikice nazad, jedino mozda ima ventil negde ispod, ne znam kako bih to proverio, ne znam kako izgleda.

Ako neko ima sliku tog ventila kako izgleda i kako uopste funkcionise taj sistem znacilo bi mi. Ja na jednoj prikolici imam ugradjen jednosmerni klip ga kocenje preko kiper izlaza, ako bi se to moglo spojiti da radi preko stiskanja pedale bilo bi super.

Imam ovakav izvod za koji ne znam za sta sluzi, gornji je verovatno za povrat nekog ulja. Ostalih 6 je za 3 dvosmerne sekcije. Jedino bi ovaj mogao biti za kocnice ako ih ima, ne znam samo kakva je ovo brza spojka da li bi se mogla staviti obicna da se proba
f7118bd1b9dec67b24ac4c9a39335bc9.jpg

Hvala kolega. Sta mislis o brzoj spojnici, da li bi mogao da stavim obicnu ili mora ovakva i zbog cega ide ovakva. Pozdrav i hvala.

Nazad
Vrh