Same

Treba razmisljati i za koliko vremena je napravio tih 800 sati.. Nije isto ako ih napravi za godinu dana i ako ih napravi za 5 godina, ulje gubi svoja svojstva i vremenom ne samo radnim satima masine.. Ja bi takodje to sve izmenjao i mirna ti savest, jeste trosak ali sampion izgleda bas lepo steta da se ne ispostuje.. ;)

Najverovatnije cu tako i uraditi. Posto mu je sve ispravno sto se tice deljenja brzina na 3 dela bez kvacila, kardan ide isto bez kvacila na dugme, blokada prednjeg i zadnjeg diferencijala isto na dugme. Sve ide preko pumpe u menjacu tako da bolje da je sve cisto nego da nesto zezne, ovo dok funkcionise sve stvarno milina raditi sa ovim traktorom.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ovaj moj ima 540, 750 i 1000. Rucica za menjanje brzina je u kabini, izabere se zeljena brzina i posle se pali na dugme.

Alen 1972 imaš na slovenskom forumu /traktor mojforum/ pod SDF /navodila SDF traktora, tamo si možeš skinuti user manuale i radioničke za svoj traktor

To uključivanje kardana preko tastera ima većina da kažem savremenih traktora.Brzinu biraš manuelno preko ručice a pališ pritiskom na taster.E sad ono što mene posebno nervira kod toga je to što nema mekog starta kao kada na primer puštaš polako kvačilo i kardan kreće nego odmah bum tras.

To jeste istina, tako brze stradaju i lamele ali sta da se radi, verovatno ne mogu da smisle nesto kao meki start na brusilici, ili nece, da bi se prodavale lamelice kardana

Kolega bomet, traktor sam uzeo od ujaka i za mene je bio 17000e posto mu je trebao kes. Inace je imao nekih ponuda oko 19hiljada ali sve na veresiju.

Evo ako nekog zanima cena servisa na traktoru same dorado 70. Danas promenio filter volana, filter hidraulike, filter motora. 40l ulja za menjac - hidrauliku - volan 24000din, filteri 7500 ukupno, ulje motora sam uzeo nisotec 15w40. Sve ukupno sa postarinom oko 40 000 din.

Bas htedoh da kazem da je jeftino prosao. Mene na Silveru izaslo oko 80k zamena svih ulja i filtera pre vise od godinu dana, sad bi bilo vrvt blizu 100k..

Servis na Same Titan 190 izadje oko 140.000din. U to spada ulje u menjacu i hidraulici, motorno ulje, prednji most i reduktori, tri filtera za hidruliku, dva za motorno ulje, dva filtera za gorivo

Dosta veci traktor je Titan 190 od Silvera 130. Ima jedan supertitan 190 u selu i to je ozbiljna masina. Ako se dobro secam kod mene je kupljeno 20l motornog i 80l transmisionog.

Kod mene ide 15l u motor, 118l u menjac i hidruliku, 13l u prednji most i po 5l u bocne reduktore, plus koji litar vise za filtere

Mnogo mocan traktor i mali potrosac

Nazad
Vrh