Sajmovi,izložbe i vašari - kada i gde

@ torpedo

HODMEZŐVÁSÁRHELY to je pravi naziv HODMESZŐVÁSÁRHELY

pidikanac je napisao(la):
Vašari 2010

Senta: 07 mart / 04 april / 02 maj / 06 jun / 04 jul / 01 avgust/ 04 sept. / 03 oktobar / 07 nov.

B. Topola:
Bašaid: 14 mart / 11 april / 09 maj / 13 jun / 11 jul / 08 avgust / 12 sept / 10 okt / 14 nov

Žabalj:
Čantavir: 21 mart / 18 april / 16 maj / 20 jun / 18 jul / 22 avgust / 19 sept / 17 okt / 21 nov

Temerin:
Mala pijaca: 28 mart / 25 april / 30 maj / 27 jun / 25 jul / 29 avgust / 26 sept / 31 okt / 28 nov.

Debeljača : 26 mart / 30 april / 04 jun / 27 avgust / 24 sept / 05 nov

Ruma: svakog 03 u mesecu

Šid:
Smederevska Palanka: svakog 15 u mesecu

Ub: svakog 20 u mesecu

ima li u skorije vreme nesto u pancevu za sitne zivotinjke.... zecove, pernad i takoj to ... :bravo:

tako pravilno se piše " HODMEZŐVÁSÁRHELY " u maraku sam kucai i nakucao sam " S " više ali skraćeno se kaže " VÁSÁRHELY"

@ Torpedo To moraš da čuješ kako se kaže, a i onda polomiš jezik dok naučiš da kažeš ako neznaš mađarski! Srpski bi se pisalo ovako: HODMEZOVAŠARHEJ A u prevodu znači: Vašarište na dabrovom polju...

nije velik kao Novosadski prolećni sajam, ali sigurno vredi pogledati,
izložba razne stoke, živine, takmičenje sa paradnim fijakerima , izložba lovačkih psa, takmiče čobana i čobanskih psa itd,itd,...

Hvala momci, na novosadski i nekako a za ovaj na dabrovom polju nešto nemam "vremena" ::novac::
P.S.@ bacsku znaš onu Djokinu "...slabo divanim madžarski, nešto malo a i to sa greškom..."
P.P.S.kad smo već kod pravopisa prisvojni pridevi na ski, ški, čki se pišu malim slovom- novosadski, vršački,... :ppozdrav:

@ torpedo

Gori si od Pro kredit banke trazis sest dlaka u jajetu. Oni su skromniji samo 5 dlaka.

Pocetak sajma se priblizava a mi jos i ne spominjemo, iduce subote otvaranje. A i majice ce valda da stignu do sajma da se bar neki mogu prepznati. :cao:

Nazad
Vrh