Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Lukiću možete je baciti.Neće niko da remontuje te manje mašine jer jednostavno dok traju traju.

@Lukic s obecao sam ti broj tel u kacarevu mlazmatik 602-110 602-270 probaj ne kosta te nista javi mi dal si uspeo

Imam makitin feroper .Nabije do 100 bara i kada ga fokusiram u jednu tacku nema sta ne skida, ja zadovoljan!

Moj perac
2nunk9x.jpg

f1cxtf.jpg

Zasta sluzi ovo
2ypi1cn.jpg

To je za šampon ili neku sličnu hemiju.Kod mene ima posebno burence u koje se sipa neka tečnost za pranje pa se reguliše prekidačem količina(doziranje).Ovde je koliko vidim potrebno priključiti posudu sa tečnošću.

To koristis ako zelis da sa umanjenim pritiskom-mlazom vode nanosis sredstvo koje si prethodno sipao u posudu koja se nalazi negde u aparatu. Eventualno ako nema posude onda negde ima tanko crevo koje gurnes u flasu sa sredstvom. Mislim da se to koristi za npr pranje tepiha ili tako nesto slicno. Za odmascivanje motora tesko da se moze koristiti jer je isuvise velika koncentracija vode.... Uf bas sporo tipkam! Odgovori stigli!

Poslednja izmena:
ja imam vilager,max pritisak 140 bara,prosle godine sam kupio i zadovoljan sam. platio sam 15 500. inace,posto je tesko naci pravi famin,moze da pomogne veoma dobro i axel,sredstvo za odmascivanje u kuhinji

Ja imam Vilager 140 bari,radi ko sat evo vec 2 godine.Za masnocu razmutim zive sode,poprskam pistoljem(posle ocu da crknem koliko smrdi)i operem masinom,skida sve zivo.Jedino kad radim generalnu ne moze da skine motor sa traktora,to moram rucno.

sta koristiti za odmascivanje motora a da ne skine farbu zajedno s masnocom?
Ja koristim wirtov dimer, dobra stvar pokvasiš traktor, naprskaš pumpicom, sačekaš dva-tri minuta i opereš hladnom vodom, gde su veće naslage ponoviš dva puta, ali dimer moraš razblažiti da nebi nagrizao farbu, odnos dimera i vode je1:10.

u plasticnu flasu sipam 1 kasu praska za ves,ostalo voda probusim cep i naprskam.Ssacekam malo pa masinom sperem....

Neko je nogom zakacio crevo od peraca i slomio se ovaj deo sa navojima(to je crevo odakle ide izlazna voda pod pritiskom). Ostalo je samo 1,5-2 navoja celih , ali mi to nije dovoljno za pranje, jer ga pritisak vode izbaci. Sta mislite, da li se ovo moze nekako popraviti, zavariti, u nekom od ovih servisa? Materijal je od neke legure. Nekako mi zao da ga bacim, motor je u dobrom stanju, i nije mnogo ni radio kad se sve uzme u obzir.
Evo slika:

Ako se ne moze srediti da perem sa njime, da li bi mogao na ovo crevo za dovod vode da stavim crevo iz bureta s naftom, a na ovaj slomljeni deo nabudzim neko obicno crevo(samo da ne curi) i da tako pretacem naftu. Jedino neznam da li ovo crevo za dovod nafte mora stalno da bude puno nafte, ili bi uredjaj mogo i da povuce naftu kroz prazno crevo?

to je aluminijumsko kuciste. moze se probati zavariti, al ja preporucujem da odnesete strugaru, pa nek ureze navoj unutra i napravi neku redukciju, i radice. Mislim da nebi imalo bas nekog efekta s naftom, postoje bolje pumpe za naftu.

Inace pumpa nesme da se ukljuci bez vode, tj nafte u vasem slucaju, ako samo par putase na prazno ukljuci, ode sva rabota u zaborav.

Koristim axel(ima pumpicu) naprskaš možes i četkom da utrljaš na mesto koje hoćes da razmastiš i skidaj vodom! A inače koristim AGM perač već 4 godine i razbija kako radi,plaćena 5500 dinara..skida sve živo !

Nazad
Vrh