Philby
Član
Ako uzmemo da je prosjek 4 km/h (zbog okretanja) sa zahvatom od 2.5 m uradi 1 ha.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar sme da se ide preko menjaca za ove teske radove? Nece lamele da stradaju? U recimo cetvrtoj sporoj pod punim gasom preko menjaca, to bi bila ozbiljna brzina kardana...nekih 800rpm sigurno.
Mislio sam da se preko menjaca koristi za neke laganije stvari kad recimo seces drva, vuces vodu cisternom itd.
https://www.olx.ba/artikal/27608939/roto-drljaca/ danas isao da gledam ovu rd,izgleda u dobrom stanju,vlasnik kaze da je kupio novu prije 8 godina
trazi 3000KMSlavisa , ja mislim da su kod takve RD klinovi (noževi) i osovine iz jednog komada , to je odlična stvar jer uglavnom tu dodje do lufta a kod ovih nema te mogućnosti . Kolko traži ?
jel moze da se tera na 1000 obrtaja kardana
Ja ne znam kako bi to bilo kada bih promenio ona dva pogonska zupcanika pozadi na mojoj lely. Sada je veliki gore a mali dole. Ukoliko im zamenim mesta, to znaci da bi sa istim brojem obrtaja motora imao veci broj obrtaja radnih tela. Ali verujem da bi traktor to lepo osetio, i verovatno to rade ljudi koji imaju jak traktor a manju rd.
Jel menjao neko mesta? Utisci?
https://s9.postimg.org/i1yevhygf/20180102_134451.jpg
Zombi, hvala na detaljnom objasnjenju. Sigurno cu te poslusati i zameniti mesta zupcanicima. Probao sam RD u cetvrtoj sporoj i fino je islo, naravno dok je ovako plitko radila setveni sloj, pa ocekujem da bude skroz kompatibilno sa prvom brzom kada zamenim mesta zupcanicima. Ili da ostane 4 spora u tezim uslovima rada. Svakako necu mileti po njivi.
ima zadnju dasku a napred je mislim lim za zastitiuTako je zombi , sve si u pravu . Slaviša , nije to mnogo . Jedino nije mi jasno im li daske ? Ovo naprijed u bijelu boju obojeno , nije mi baš jasno , kao da je dogradjeno , trebalo bi da je na nekakvim federima ?
Marko mozda me slika vara, ali nekako mi izgleda da gornji zupcanik ne moze stati dole. Pre bih rekao da se tu ubacuje drugi zupcasti par za usporavanje.