talianu
Član
Ja sam radio svakako i na sve načine ,najbolje mi se pokazala pred setvu RD,spremač stoji već dve godine parkiran i u proleće preletim RD i završim posao brže nego ovi što zatvaraju brazdu u rano proleće pa pred setvu dva pa čak i tri puta prelaze setvospremačem.Rd odlično čuva vlagu i seme je sve na istoj dubini ,parcela ima tvrd dušek a meku posteljinu tako da je idealno za nicanje.Jedini problem u proleće može biti ako se spusti neki veći pljusak pa se napravi pokorica ali to se dešava i sa teškim drljačama i spremačima.
Pšenicu sejem isključivo na suncokretu i soji koju pre RD potanjiram ali malo ukosim tanjire da više "ore" ako se zadesi neki kukuruz onda ga poorem.
- - - - - - - - - -
Generalno jako malo ljudi radi sa RD pa ne zna ali ko je jednom proba teško se odvaja od nje,ja bi moju menjao zato što nemam hidrolift i adekvatnu sejačicu da idem iz jednog prohoda sve ,ako je ne zamenim ugodiću nekako za sledeću godinu i to.
Pšenicu sejem isključivo na suncokretu i soji koju pre RD potanjiram ali malo ukosim tanjire da više "ore" ako se zadesi neki kukuruz onda ga poorem.
- - - - - - - - - -
Bobo mora biti i takvih komentara inače nije zanimljivo.A bilo je komentara da je bolje tanjurati pa dva traga sjetvospremacem i kad sam ja pisao da je RD u kombinaciji bolja stvar, skoro nastala svadja.
Generalno jako malo ljudi radi sa RD pa ne zna ali ko je jednom proba teško se odvaja od nje,ja bi moju menjao zato što nemam hidrolift i adekvatnu sejačicu da idem iz jednog prohoda sve ,ako je ne zamenim ugodiću nekako za sledeću godinu i to.