Medolina, pa nemate potrebe tako zustro reagovati. Nisam nista lose mislio.
Izvinjavam se svim koji su to protumacili ne neki drugi nacin. Nisam pominjao zemlju uvoznicu, mislio sam na uvoz u opstem smisli. Pa to je tema, zar ne? Drzavljanin sam Republike Srbije i ne vidim sta je problem prodaje ovaca u vlastitij zemlji? Cenim vas prijateljski odnos prema mojoj zemlji, kao i nameru da prodate visoko kvalitetne ovce u Srbiju ispod klanicke cene u RH, svakao da je to vase vlasnistvo, kao sto imate pravo da nekom poklonite svoje ovce. Mislim da je puno bolje uraditi regulan uvoz u Srbiju zbog zbog kontrole zdravstvenog stanja (ne mislim da su vase ovce bolesne), niza drugih benefita i dalji jednostavnijih procedura koje zahteva ozbiljna proizvodnja. Dalje, mislim da samo saradnjom i razmenom genetike mozemo unaprediti rasu i ostvarivati bolje rezultate u proizvodnji na celom EX-Yu prostoru. Molim vas, kao i sve kolege koji uzgajaju romanovsku rasu ovaca da spustite tenzije i da zakazemo jedno druzenje i odrzimo jedan kostruktivni sastanak. Slicnu organizaciju imaju Cesi i Slovaci, trebali bi nam posluziti kao dobar primer.