smicko
Član
gdje si nabavila ovna. dobro izgleda i nadamo se da će davati i dosta potomaka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
и ја сам у почетку правио грешке са раним припустима романовки и неко моје искуство никако пре 10 месеци а најбоље са 12 без обзира на телесну масу. да ојагње први пут по једно некако би и могле да их отхране али су углавном легла бројнија па треба мало допинга. да би знао дал треба да их дохрањујеш најмеродавније ти је свакодневно мерење са прецизнијом вагом. дешава се некад да јагњад неће дохрану ко да је отров а не напредују ни 100гр. по мом мишљењу ако напредују бар по 150гр не мораш их силити. ја баксузе који неће флашицу узмем за предње ноге и леђима наслоним на своје груди и на силу гурнем флашицу. пази само да се не загрцну. колко год да има млека немој их одвајати од мајке јер им је њено млеко заштита од пролива. ако би били само на крављем деси се да добију пролив...meni se pre deset dana ojagnjila romanovka sa deset mjeseci starosti,dvojke,i kod nje je vime jako malo i pokusavao sam da prihranim janjce ali to se moze ali teskom mukom na silu ih natjerati da popiju malo i veterinari mi kazu nemoj ih siliti oni da su gladni jeli bi ali vime je ekstra maleno i vec sesti dan su bez prihrane i dobri su,zivahni, da li da i dalje pokusavam ili da pustim to da ide kako ide,pozdrav