Pozdrav svima, a posebno vama EatMeatOrDie i Pavle. Bitno je samo da je prostirka suva i da se jagnjad ne smrznu za tlo. Ove godine veca kolicina prodovi voda nego obicno, bar je kod mene takva situacija, posebno kod cetvorki i petorki. Ocekuje me jedna duga noc, ali je ipak partus nesto najleps¡e u celom ovcarskom poslu.
EatMeatOrDie, kad ce biti degustacija proizvoda vezana za panonsku ravnicu i tradicinoalni nacin pripreme mesni preradjevina, daj obavesti, da donesem "narocitu maksuziju" pa da se vidimo i razmenimo iskustva.
EatMeatOrDie pitao si me za neke podatke o odgoju i velicini legla, sad (pre dva sata) mi je se ojagnjila jedna ovca koja je stara 30 meseci. Konkretno evo podataka za ovu ovcu 4/15/15. Nisam ih prihranjivao, ni jedno, a nadam se da necu morati prihranjivati jagnjad ni u buduce. Imao sam slucaj ketoze kod jedne starije ovce finske rase koja je ojagnjila petorke, pa sam prihranjivao jagnjad nekoliko dana dok se zdravstveno stanje kod ovce nije normalizovalo. Inace jagnjad vec od petog dana jedu adekvatnu hranu "ab libitum", tako da nije potrebno dohranjivanje mlekom. Verujem da cu u narednim danima uspeti da napravim vise fotografija mog stada, posto sam u stali sam pa je malo teze raditi kamerom.
Kako napreduje jagnjenje kod Vas Pavle?
Ovca pred porodjaj sa vec jasno ispoljenim znacima skorog jagnjenja.
Ko pre do sise!!!
Hocu i ja mleka!!!
Guzva u sesnaestercu.
Srecna porodica.