Rolo balirka.

I mene zanima da li je moguće da mota foliju mesto mrežice zar može folija? A inace dobra stvar sneg pun vode za lezajeve i sve drugo..

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Video sam da motaju i silazu ni to mi nije jasno kako moze.

I mene zanima da li je moguće da mota foliju mesto mrežice zar može folija? A inace dobra stvar sneg pun vode za lezajeve i sve drugo..

I mene to interesuje npr. kad se radi senaza umesto mrezice da ide folija i onda kad se mota bude bolje umotana

Skupo jasta,al sta radi sa čelom bale ne moze da umota?

Mrežica te košta u proseku nekih 90 dindži kada motaš 3.5 kruga pa ispadne 200-220 komada iz rolne.Ako motaš manje krugova ispada još jeftinije jer uradiš više bala.Folija bez 500 dindži po bali ne može ako misliš da bude kako treba umotano.

Ne moze u svaku presu da ide folija umesto mrezice... Imala je sigma u ponudi foliju koja se montira umesto mrezice, ali su izbacili iz ponude, posto je u Srbiji(po recima njihovog komercijaliste) bilo 3 prese koje to mogu da rade... Kada se umota odmah u foliju umesto mrezice na motalici ide manje krugova pa se stedi na vremenu...

Stim da kad presa zavrsava i vezuje balu traktor je najvise opterecen i treba presa da sto pre veze balu a tu je prednost mrezica u odnosu na vezivanje sa 2 kanapa a sa jednim da ne pricamo tu se mrezica isplati dodje za dzabe

Meni se vezivanje kanapom ne svidja nikako, ajde kanapa ali ne mogu da shvatim da nisu mogli da konstruisu presu koja bi vezala sa, lupam, 10 kanapa od jednom, to bi bilo jedan krug, eventualno dva...
Elementi kroz koje prolazi kanapa se jednostavno trose od silne kolicine kanapa koja prodje kroz njih, bala se okruni, citave kamare ostaju nekad ispod prese, (u zavisnosti od uslova naravno), a o dangubi i gorivu da ne pricamo.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

CLAAS na novijim rollant ima ima ekstra jednostavan I pouzdan sistem vezivanja kanapom. 22 puta je max broj obmotavanja I to traje par sekundi.

CLAAS na novijim rollant ima ima ekstra jednostavan I pouzdan sistem vezivanja kanapom. 22 puta je max broj obmotavanja I to traje par sekundi.
Ja sam imao staru rollant 44, prodje zivot dok ne veze... Sreca da je imala mrezicu, pa sam samo jednom probao kanap. Na ovoj krone nisam kanap ni probao... Em sto je sporije, em sto posle stalno problemi sa balama vezanim kanapom...

Nazad
Vrh