Rolo balirka.

Pozdrav ljudi. Zainteresovan sam za kupovinu rolo prese. Pretezno bi radio zelenu lucerku, a kasnije i seno. Obradjujem oko desetak hektara. Tako da nema puno da radi. Gledao sam neke na precku i valjak kombinovane i te su mi najvise zapale za oko. Mada kod nas u kraju nema puno rolki pa nemam iskustva na sta da obratim paznju. Za sad radim malu kocku. Sta bi vi preporucili za kupovinu?

Za zelenu masu poželjna je presa sa sečkom.Istina je da su takve prese dosta skupe i zahtevaju ozbiljniji traktor za rad ali vrede.Kombinacija valjak letva lanac je dobra kombinacija, može da radi u svim uslovima bez problema.Takođe i kaišarka može dok letva lanac i presa na valjke ne mogu slamu po danu kada uprži nego mora po rosi ili noću da se radi.Seno, lucerku i ostalo svaka radi.

Sada smo kompletni i spremni za baliranje. Stigao i prednji utovarivac za lovola, siljke za bale sam kupio a ram napravio sam, nije mi se davalo 350e za to. Napravio sam i zadnju za nosenje, fale samo krivine na krajevima cevi, cekamo da stignu i da navarim.
c6cc3b27f39944e95099b6a829f44028.jpg
8b2286d3a793e1df86ea4bc81d64b19c.jpg
3129cb5ab144b38dbec72530895db607.jpg

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Sada smo kompletni i spremni za baliranje. Stigao i prednji utovarivac za lovola, siljke za bale sam kupio a ram napravio sam, nije mi se davalo 350e za to. Napravio sam i zadnju za nosenje, fale samo krivine na krajevima cevi, cekamo da stignu i da navarim.
c6cc3b27f39944e95099b6a829f44028.jpg
8b2286d3a793e1df86ea4bc81d64b19c.jpg
3129cb5ab144b38dbec72530895db607.jpg

Posto je utovarivac
dal si merio koliko visoko moze da podigne utovarivac

Jel zna neko koje je debljine lim na ovim novim kasikama što dodju uz traktor?
Hoću da narucim plocevine da mi isteku ljudi po meri pa razmišljam koju debljinu da im kažem.
Cilj mi je da bude naravno što lakša a da ima dobru zapreminu a opet da se ne iskrivi i deformise.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nisam merio, isprobacu za par dana na jednoj suvoj, ali treci red moze sigurno sa balama 120. Za prikolicu mi ne treba preko 2 reda, dizanje na stalu isto oko 2 m visina.

Poprilicno je skuplje.Treba mu noz od njega i ispod kasike jedno 3 ,mozda i 2 trake po 20ak cm sirine da se ne kliza po betonu na telu kasike.Ode na net pa vidi hiljade kasika i znace kako to treba biti.Za njegove potrebe sve to moze od obicnog gvozdja da napravi i nek zastiti malo elektrodom protiv habanja i to je to.Hardox je za firme,ne za nas sitnu ribu,cene ga kao da je od zlata bre....

Pa i da je tri puta skuplji, a nije, razlika za donji deo kašike nije više od 12-15 hiljada dinara.
Svakako jeftinije nego da posle 3-4 godine opet nabavlja materijal i plaća ruke/sam radi i gubi vreme.
Kada smo nekada utovarali tucanik i šljunak, kašika nije uspevala izdržati ni 2-3 godine pa opet radi..
Škrt uvek dva puta plaća..

On moze naci plocevine za tu kasiku da je odradi ,tj limove,na otpadima,samo malo strpljenja oko trazenja,10-20-30-40mm nadje se,upola cene nego po gvozdjarama.Sad uporedi tu cenu spram hardox-a ,usteda je visestruka.Ako izvari sa tvrdom elektrodom dole ,trajace i obicno gvozdje dugo,nije on firma da ce masina raditi u smenama na 2-3 radnika,i cisto sumnjam da ce non stop raditi sa kamenom,sljunkom i slicno ,vrv vise zemlja i zitarice nego ovo prvo.Ja kad sam se prosle godine raspitivao za hardox izaslo bi me preko hiljadu eura ako se dobro secam samo za noz kasike ,i to jedva sam nasao ko ce da uopste prodaje fizickom licu ,nismo svi u pdv-u pa da biras gde ces kupiti sta ....Sa otpada obicna plocevina istih dimenzija kao hardox kad bi uzeo za taj isti noz bi me kostala oko 150 eur.

Nazad
Vrh