Rolo balirka.

Sto?Ima prednosti i u velikim balama ako imas prostora za skladistenje,transport itd.Sve je izvodljivo.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока
Imao probao video............Isti broj bala po kj imas i sa 120*150 i 120*120 samo sto su prve bale mnogo manje sabijene i losije se pakuju zbog transporta,govorim o fiksnoj komori.Velike bale se posle nekog vremena slegnu i nemoguce ih je okrenuti rucno a nemoze svaki put paliti traktor da bi je pomerio par metara.Ako nekad pocnes da radis senazu velike bale ce biti teske preko tonu i za rad sa njima ti treba jako ozbiljna mehanizacija.Nisu one dzabe jeftinije u startu.I ja sam mislio kao ti ali sam se brzo razocarao i promenio presu............

- - - - - - - - - -

Ja bih sa rakovicom da je teram pa kazu da su sa kaisevima lakse i da moze traktori manje snage da je teraju e sad ne znam

Za slabije traktore je zakon sistem letva-lanac,najlakse se pogoni........

Ratko a ove sa letvom i lancem jel kod njih fiksna komora i jel sabijaju dobro bale jer sam naisao na jednu danas takvu ceni je covek 2500e a zaboravio sam marku jer sam brdo presa pregledao

Imao probao video............Isti broj bala po kj imas i sa 120*150 i 120*120 samo sto su prve bale mnogo manje sabijene i losije se pakuju zbog transporta,govorim o fiksnoj komori.Velike bale se posle nekog vremena slegnu i nemoguce ih je okrenuti rucno a nemoze svaki put paliti traktor da bi je pomerio par metara.Ako nekad pocnes da radis senazu velike bale ce biti teske preko tonu i za rad sa njima ti treba jako ozbiljna mehanizacija.Nisu one dzabe jeftinije u startu.I ja sam mislio kao ti ali sam se brzo razocarao i promenio presu............

- - - - - - - - - -

Nemoj kuditi veliku balu ,sačekaj da ja prodam moju

Našao sam drugu ,sa sečkom, letva lanac ,mrežica, 2012 god,ali izgleda da je bala 155 sa 120 ,Možda dobijem da platim u dva tri puta

- - - - - - - - - -

Ne bih se slozio da je isti broj bala sa 120 i 150.Poredio sam welgerovu rp12sa mojom rp 15 i mogu ti reci da dosta vise stane u 150 nego u 120.

270-280 kg bala sena pravljena sa rp 15,to je prosek od 6 bala merijo sam pre dva tri dana

pantelija1
user-online.png

dali bi mogao da izmeriš prečnik bale od rp 15,trebo bi da uporedim nešta

Ne bih se slozio da je isti broj bala sa 120 i 150.Poredio sam welgerovu rp12sa mojom rp 15 i mogu ti reci da dosta vise stane u 150 nego u 120.

Realno je da se balira sa istim traktorom i isti vozac sa dve razlicite prese i tako ces dobiti rezultat o kojem pricam.....................

Razmisljali smo nesto o kupovini rolo balirke verovatno do kraja godine, interesuje me na sta bi trebalo obratiti paznju prilikom kupovine ?? I koliko su zahtevne za odrzavanje u odnosu na ove obicne ??

Kolega ima klasovu i najveci su izdatci oko lanaca...silu radi usluzno i zna ponekad spast lanac ili eventualno puknut...drugih kvarova nije imo........hoce ponekad pocet otvarat komoru kad je utjera u crveno

A rekose mi neki koji imaju te prese da ima dva sistema sa valjcima I sa nekim letvama. Sta je bolje od toga ?? I koju presu gledati do nekih 4000-5000e ??

Ja tek od ove godine radim sa rolo presom i mogu ti reci da sam zadovoljan.Welger je za mene nekako najbolja.Ima zakljucavanje vrata tako da nema ispadanja mase cak i kad je prepunis.Jednostavna skala za pracenje kolicine mase u njoj a ne kao na nekima na kojima ima manometar...Moja preporuka bi ti bila welger rp 12 ili ako hoces vece bale rp 15 mada kao sto kolega Ratko rece lakse je sa manjim balama.Ali ja sam prezadovoljan sa velikim i ne menjam je.

.Ima zakljucavanje vrata tako da nema ispadanja mase cak i kad je prepunis.Jednostavna skala za pracenje kolicine mase u njoj a ne kao na nekima na kojima ima manometar...

Zakljucavanje komore je dobra stvar za traktore manje snage ili kojima je hidraulika losa.Od prepunjavanja postoje zastite i nikako nemoze da se otvori da pocne masa da ispada,ni kod jedne prese.Da si malo samo obratio paznju na izbor nebi morao da pratis skalu ili manometar uopste.Dovoljno je da nastelujes zeljeni pritisak i elektronika odradi ostalo,samo zapisti kad je gotova bala a na cenu neutice mnogo .............

Koliko puta obmotavas balu slame Rale? Ja 3 puta. Pronasao sam sta me zezalo i sto nije mrezicu sirila skroz do ivica bale. Uzeo sam mrezicu 1.25 sirine a bila 1.23 . I sad siri lepo. Baliras li slamu dok je rosa? Inace pisao sam pre u postovima imam krone 125ticu letva lanac i pogoni je torpedo od 60konja bez problema.

Nazad
Vrh