Rolo balirka.

Rasirim,sve napravim da bude kako treba i jednu i drugu stranu provucem nema kuda drugde bas sam i to gledao ne moze da se pogresi pada tacno na valjke ali ima i komsija kupio i on skoro istu presu isto mu se desava, i u toku vezivanja mi pocne da vuce u stranu. sto ne znam,moram samo jos da pokusam kada je punim senom da idem malo levo malo desno da vidim sta se desava. nije bas svaka bala ovakva ali u vise slucajeva veze do pola bale. kocnica mi je bas dosta pritegnuta da li da je popustim malo koliko treba da se pritegne?

Ako dobro provuces nije do valjaka i sistema za vezivanje..........trazi ostecenja na letvama ili iza valjaka koji pustaju mrezu,moguce da postoji neko ostecenje koje gura mrezu sa strane dok prolazi tuda.....
Otvori komoru i pogledaj od nazad..

Pozdrav ljudi. Da li znate gde mogu da nadjem hidraulicni klip za rollant 44 ?? Moj je naprso i pusta ulje a ne moze da se reparira...

I nisam nasao resenje po pitanju mrezice... Da li neko zna da mi pomogne bio bih zahvalan ili neki majstor ako ima koji popravlja rolo prese,znaci desava se da mrezica prilikom vezivanja na jednoj strani nekada i na obe strane ne veze celom sirinom balu. Ili dolazim do zakljucka posto komsija je kupio istu presu kao ja i ista ga muka muci a u okolini nema niko sem nas te prese pa mi palo na pamet da li je dobro uvucena mrezica,ima li neko sliku kako se uvlaci ja sam samo naneo na valjke odozgo i ona ga uvuce sama. Sta da radim vise ne znam ako mozete pomozite :bravo::ppozdrav:

5737172ce77bbd0c8ed35c2e2df24982.jpg

Mi ipak sredili klip na presi....sutra proba pa neka nam je Bog u pomoci....

c9984f574dc3591202479c7fd39ddfd8.jpg

Zmaju sta je falilo RP12?

Evo nekih slika baliranja kod mene. Povrsina 2,5ha. Sve ostalo je u kockicama pakovano pod krov dok je imalo mesta, ove idu pod "rusku supu" pa su zato rolo. Presa nije moja.

U5I87

CxiNQ

x7qA1

Definitivno sam rešio da pređem na rolo bale od sledeće sezone. Verovatno kupovina na proleće jer mi se ne ulazi u kredit trenutno pa imam vremena da se raspitam i odlučim šta i kako.

Traktor koji će biti glavni oko baliranja i utovara je 558.

Šta treba da ugradim od hidro izvoda da mogu da funkcionišem sa presom i prednjim utovarivačem? Trenutno nema ništa, ni izvod za kipovanje. Hoće li mi trebati neka dodatna pumpa?

Letva-lanac, kaiševi ili valjci? Znam da je letva-lanac sistem najlakši za pogon ali sam video na youtube-u da ljudi rade sa traktorima do 6oks sa svim tipivima presa (rolant 44, rp 12 i slično).

Koja dimenzija bala 120x120, 120x150 ili neku sa varijabilnom komorom?

Mrežica ili kanap? Koje su razlike u ceni veziva i lakoći održavanja? Jel ima razlike što se tiče prokišnjavanja bale pošto bi deo stojao napolju? Video sam po oglasima da se pominju termini "vezivanje sa 2 kanapa" i "ekektrično vezivanje". Šta to znači?

Da napomenem da mi je budžet do 5000 evra. Bar toliko planiram :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sistem letva lanac je lakša ali zna proklizivati u suvoj slami.Ništa veća od 125cm po mogućnosti sa mrežicom.Hidro izvodi zavise od rolo prese da li zaključava komoru hidraulikom ili ima klasičnu bravu.Moja preporuka ti je ova druga opcija.Gledaj crone ili maskaro ili nešta u tom fazonu.Crone je najlakša za raditi a i maskaro,simpa,omas i još dosta njih su na sličnom fazonu ali dosta ispod crone.Ako bude letva lanac onda da su letve što gušće.To je ukratko.

Proklizuju i valjci u uprženoj slami

- - - - - - - - - -

vezanje sa dva kanapa se spominje zato što ima i vezanje sa jednim kanapom koje je jako sporo.

Nazad
Vrh