Rolo balirka.

Class Rollant 34 mislim da pravi širine 120cm, a prečnik 90cm ili 100cm http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/rolobalirka-claas-rollant-34-oglas-4276245
http://www.poljoprivredni-forum.biz/t383p60-slama
Krone Kr100 pravi širine 120cm prečnika 100cm uglaavno ih mižeš naći u Francuskoj
Krone KR120 parvi širine 120cm prečnika 120cm
Sve tri imaju fiksnu komorau, i prve dve su retko nalaze. Krone je lakša za pogon, i bolje radi suvo seno on Claasa
Imaju i neke Italijanske balirke što prave bale 100x100cm, i ima neka Hestton na kajiše prave bale širine 100cm promenljivog ptrečnika tera je IMT549

Ja msilim da sa tom claas rollant 34 bi mogao mozda i neki manji traktor raditi od 45 50 konja, gledao sam neki snimak da covjek sa imt 549 ili je 550 radi sa claas rollant 44.
Od ovoga covjeka sto sam ja uzeo je radio sa ursuzom c 360 i isao je u sjenazi.

Ima snimak sa IMT550 i Claas Rollant 62, ali mislimm da ta kombinacija može da napravi par bala, teško da bi sastavila celu sezon.

Poslednja izmena:
ma moze radit suvo sijeno jer je nebitno koliko ce sabiti balu ali da ga vidim u zelenoj masi kako ce se ponasati a da napravi pravu balu

Nozevi su oni zakon ako ima prese onda je bas dobro nabije, znam kad smo radili neku otavu bila niska bas je bila nabijena, ali ako ima presa nozeve treba traktor bar da ima 80 ks snaga da bi radila.
Korist li iko te inokakulante u sjenazi i koliko izadje po bali koristenje ti inokakulanata.

traktoru treba samo 25KS za rad nozeva na rolo balirci za razliku bez nozeva

znaci ako za rolobalirku treba otprilike min. 60KS za rolo balirku s nozevima treba min 85KS da bi radila ispravno.
rekao mi predstavnik za rolo balirke (ne znam jel bi class il new holland) na sajmu u njemackoj

dali moze obicna presa class 50 da balira zelenu lucerku a onda da tu balu uvijem u foliju

mladene...ne znam ja koliko min konjskih snaga treba za koju presu...ima presa koje su razlicito teske i sta ja vec znam, sve to igra ulogu. Mozda za neku treba 60 a za neku 75KS (bez nozeva) samo kazem da za nozeve treba dodatnih 25ks dodati snage. ako si mislio na to kad sam ja napisao 85ks za rolo balirku sa nozevima

:ppozdrav:

taskee...to mislis na kocku?

Mozda i moze ali bi ti zelena masa prije pokvarila presu pogledaj ima neki snimaka na you tube kako ide.
Ako hoces praviti sjenazu najbolje isprobaj ako imas samoutovarnu prikolicu, pa u silo jamu.

gde kupiti
wolagri-mini-plastare-fw500-4k,f0924204.jpg

- - - - - - - - - -

dali neko zna koliko kosta ova uvijacica

Ne oduzima puno snage 70-80 ks je trator za rolo presu i radi bez problema sa nozevima, samo mu je teze raditi suvo sijeno jer podvlaci pod valjke i koci presu msl na prese sa valjcima

Nazad
Vrh