Rolo balirka.

Kod nas je covek radio sa velger rp 180 sa 560 tako to ti je ok,balu svakako nabijas do zelenog cini mi se to je drugo polje zbijenosti na manometru jer ako nisu novi kaisevi pucace,ne odma ali to su jako stare prese,ja sam imao takvu 820 rus je nosio ko od sale,jedino ces morati nekako napraviti dva izvoda tj da mozes pikap dignuti to jos ajde spuspi se o i sam ali kad vrata zatvoris potreban ti je stalni pritisak jer inace ce ti se otvarati vrata cim napuni malo komoru.

Ja imam ROLLANT62 presa je dobra ima fiksnu komoru 120*150 na valjke,mana joj je mali pick-up,veze kanap,pravi solidnu balu
350040i.jpg
ratko kolike je tezine ta bala i koja je snaga potrebna za tu presu?

Pa naravno da ne moze da ocekuje da ce nabijati balu da kraja sa tim traktorom ali svakako s obzirom da ako covek kupuje presu verujem da nece odma ulagati u nju 1000-2000e za nove kaiseve posto sam ja razmisljao o tome i u srbobranu prave sve kako narucis,e onda bi mu trebo jaci traktor,ali kad se tako nabije bala onda sam ne mozes ni da je maknes sto opet za manje farme je problem jer je uvek nedostatak ljudi.

i mene zanima kakva bude sjenaža ako presa nema noževe i da li je teško odmotavati

Ja imam Heston 5650 na kaiseve i zanima me da li ove sa nozevima mogu raditi i sijeno i slamu kad je to sve suvo posto ja ne pravim senazu vec samo kad je suvo i tako. Da li moze sa nozevima da radi ovo sto meni treba?

Naravno da mogu nozeve mozes iskljuciti,a suvo nema potrebe seckati ne? lucerka bi se okrunila kad bi se seckala e sad slama jedino za pilice ili ko ima septicke jame pa da moze vuci osoku.

Hvala ti, a sta unutra okrece balu valjci ili lanci ili nesto trece. Malo se informisem jer bih kupio Claas Rollant 250 sa sirokim pikapoma nije puno skupa 6000 evrica kaze ima presa ima nozeve pa reko da pitam ovdje na forumu.
:ppozdrav:

Za sad nikako na popravci je jer mi je izgorila ljetos kad sam balirao slamu, inace je dobro radila. Uzrok pozara je bio lezaj na valjku ugrijo se i napravio kurslus. Slike imas par strana nazad.

Nazad
Vrh