Rolo balirka.

Moguce, a ovo sto je @Ristaa kupio je 130s. Sto se sabijenosti bala tice nemam zamerku ni na ove... Radim dosta senaze(nikad problem) a i preko 2 000 bala mi prezimi pod vedrim nebom, bez narocitih gubitaka. Nisam nikad radio sa presom sa varijabilnom komorom da bi uporedio. U odnosu na presu na valjke bale su "**greška i oko". Slama iz prese na valjke prokisne 30 %, iza ovih krone 3cm u krug. Isto tako i lucerka.

I ova izgleda dobra..
4cbbe0a85fdfebbd4177e8b389e8deb2.jpg

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

To je ta kao što sam ja uzeo, do sad sam koristio isto 130 ali onaj uski pikap, i sa njom sam odradio x bala, i jedino sam zbog širine pikapa uzeo ovu..

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Ja nisam primetio da mi uski pikap pravi problem, pogotovo u lucerki, više znači onaj kao valjak što razbacuje masu levo desno da ne moraš da švrljaš sa traktorom, e to je prednost koju uglavnom imaju neke prese sa širokim pikapom, i vezivanje mrežicom, i odbacivač bala.. Moja nema ništa od toga.. 😁

Ja imam krone 125 na mrezicu i kanap uski pik ap. Jedino što bi je nekad menjao je zbog širokog pika inače masina je top 10god služi bez problema.

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Ja nisam primetio da mi uski pikap pravi problem, pogotovo u lucerki, više znači onaj kao valjak što razbacuje masu levo desno da ne moraš da švrljaš sa traktorom, e to je prednost koju uglavnom imaju neke prese sa širokim pikapom, i vezivanje mrežicom, i odbacivač bala.. Moja nema ništa od toga..
Kod mene je najveci problem bila slama iza vecih kombajni, a radim je dosta, ostale kulture se rade bez problema i sa uskim pikapom

Kod mene je najveci problem bila slama iza vecih kombajni, a radim je dosta, ostale kulture se rade bez problema i sa uskim pikapom

Problem je i u sudanskoj travi, razi, zobi... Imao sam i jedno drugo pa na osnovu iskustva pisem. Za mene presa mora da vezuje na mrezu, da ima siroki pik-ap i odbacivac bala... Bez te tri stvari je ne bih ni pogledao.

jel neko oblagao pogonski valjak sa gumom na kaisarki, koja debljina gume, cime se lepi ili ako neko radi to usluzno gde?

nema proklizavanja i zaustavljanja kaisa kada presa dobije operecenje, najcesce se desava u slami,pogonski vrti a kaisevi stoje

Kako ide letva-lanac u slami?
I valjak zeza u slami preko dana, obicno krenem u baliranje oko 20h uvece.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nazad
Vrh