Ritanje krava pri muzi !

ja svoje junice kad prave problem ukaričim imam poluge međutim jedna mi stvara probleme više neznam šta da joj radim

Ja to resavam sa bremzom,kao kad se orezuju papci,stavim iznad pete sa one strane sa koje muzem i dobro zavrnem i nema zime....

ritanje krava pri muzi

probaj da je uhvatis deo pored vimena od nogu prema trbuhu rukom neka me neko ispravi zbog naziva tu je slobodna koza i to pomaze jel sam i ja imao takvih problema mada hoce da umanji mleko meni primi muzilicu ali kad se zavrsi muza e onda neko je u kanalu zbog sistanja pocinje ritanje sada je muzemo rucno pet minuta sto se mora nije tesko

kupiš ritka i bez brige si, anajbolje je da je diraš od malena po vimenu i nećeš imati problema

Pankin ja sa ritkom nisam imao bas nekog uspeha kod dve junice koje su bile bas nemirne!
A za "pipanje" si u pravu to sam probao kod poslednje 3 i muzu se bez problema od prvog puta!

Vezi kanapom rog i rep da okrene glavu ka nazad i muzi sa kontra strane tri dana i smirice se,to sam gledao kod drugara jednog kako radi
Ja koristi onu krivu sipku neznam kako se zove

Ljudi,kad je krava aspida i beda mozes je dirati po vimenu koliko god oces.Ako ko dira zensku telad po vimenu onda ja to radimima koje budu mirne,ali ima koja udara uvetom ako te dohvati....

ма увати је за препону и нема да гмизне

најбоље ако има 2 човека, један држи а други намешта музилицу и после 5-6 мужа нема више проблема

Ja sam jednu vezivao u 3 tacke ( lanac oko vrata ,Cviker u nos i zadnja noga vezana nazad za telece jasle) , a prvih nekoliko muza je morala krpa preko glave da ide.Morale su da idu i dve ne popularne mere ,besomucno vikanje i Magnum cizme (po potrebi). I posle 10 dana je jedva cekala da se muze bez ikakvih pomocnih sredstava...

društvo hvala na savatima malo se smirila mada pri kraju muze zbaci muzalicu danas sam je premestio u drugu štalu gde imam vezove tako da je vežem za rogovo i stavim joj one krive šipke sa obe strane ,što se tiče maženja po vimenu to radim redovo kod svake junice ni ova nije mrdala pre telenja kad se vratim večeras sa muže javiću kako sam prošo

za najgore slucajeve,ja imam jednu u stali
imam lulu za nos,ako ne nek je neko drzi rukom i kuku da se ne rita to se od armature lako pravi da ne kupujes i stavlja na praponu zadnje noge kao sto su ti rekli,i aparat
nikako batine samo pogorsavas stanje,to je moje iskustvo

Evo preživeh malo bolje nego danas mada je opet zbacila sisaljke pri kraju muže vezo sam je za cev iznad glave,stavio sa obe stane poluge bilo nas dvoje ja joj stojo kod glave a žena nameštala sisaljke nisam ja držo za nos sutra ću i to da probam jel ima još nešto ako ima napišite

ако је било боље него јуче немој више да компликујеш, грло се полако привикава, потребно је време..

иначе скидање је најосетљивија фаза као и намештање, битно да мирује док се музе или бар да се смирује полако

Nazad
Vrh