Regulatori rasta - pšenica, ječam

Zanimljivost na koju sam naleteo citajuci knjigu - opste ratarstvo za ispit
osvbbl.jpg
 
Prvi put sam ove godine koristio taj cerone i uopšte regulatore rasta pa me interesuje dali smeju da se dupliraju redovi ,dali to smeta nešto pšenici?
 
pa cerone bas i trazi jer tek od drugog je moguca njegova primena mi smo danas nesto prskali sa njim ostatak dok jos malo odskoci. neznam za dupliranje verovatno da nebi bilo dobro ali aj znaj. to bi neko ko je strucan trebao reci.
 
Meni je odradio posao, konkretno Cerone. Išao sam 0,6l/ha koliko je preporučeno i pšenica je ostala na nogama do kraja, iako je bilo u par navrata olujnog vetra. Ali nisam ostavio dobro kontrolu- bar nekih 30m u dubinu sam trebao da ne oprskam. Ja sam ostavio tričavih 2-3m pred kraj. A ukupno azota iz dve prihrane je bilo oko 145kg po ha- generalno, valjda sam zadovoljan. Ako budem opet sejao pšenice, moj odgovor je da ću ponovo koristiti regulator rasta.
 
U psenici mi je Cycocel odradio odlicno. Bas je bila vidljiva razlika tamo gde sam promasio prskalucom, a nisam imao ni pologa.
A prskao sam i jecam, ali je opet bio dosta visok preko jednog metra.
Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
 
Pitanje,da li cycocel-a samog sipati u prskalicu ili moze sa herbicidom i fungicidom?pozZ
 
U uputstvu za Cerone piše da se može mešati i sa fungicidom i sa insekticidom, a ne piše da se mora prvo ići sam a kasnije ostali tretman.
 
Cerone je etefon dobro poznata aktivna materija za bilo kog povrtara jos iz 80ih i on moze da se mesa sa cime god hoces. To je obican hormon koji biljka inace poseduje samo u koncentrovanoj dozi. Cycocel je we create chemistry i stoga treba se pridrzavati upustva da ide sam.
 
Nazad
Vrh