Korisnik1787
Član
- Učlanjen(a)
- 29 Dec 2009
- Poruka
- 3.649
Rečima gospodine Danger, rečima!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
uffffffff,kako to vama da odgovorim.........nek pita neko drugi.....
Imam dobru vest za sve forumaše, Upravo sam uspešno okončao postupak regisracije za oba kombajna za koja nisam imao dokumentaciju jer je bila izgubljena, isti nikada do sada nisu bili registrovani. Registracija po komadu je izašla 10.300 dinara. Čekam da mi stignu tablice ::::::: Postupak nije nešto mnogo komplikovan, razmišljao sam o tome već godinu dana, i rekoh aj da probam, i uspeo. Može da se registruje sve što do sada nikada nije bilo regisrovano i samo mehanizacija domaće proizvodnje.
- Kombajni IPM Zmaj
- Traktori IMT, IMR,
- Traktorske prikolice itd.
Za registraciju vam trebaju 2 sudska rešenja(koja dobijate po pokretanju dva različita postupka-objasniću naknadno), i potvrda od fabrike da je ta stvar tamo proizvedena, sa tačnim podacima.
Za početak nabavite potvrde, a posle koga interesuje objasniću dalju proceduru. Postupak je 100 % legalan ali malo traje duže. POZ
Podelicu informaciju cim je dobijemAuuu... večeras nema spavanja za mene! Žena danas u gradu sa autom imala bliski susret sa taksistom,za rezultat dobili sivu debeelu štraftu po komplet levoj strani na crvenom autu... Sreća pa nije kriva.... A sad nas i konstantin i D.K drže u neizvesnosti. Pišite ljudi to je gorući problem za dosta forumaša a i za mnoge koji ne prate forum!
Ej Danger poslaću ti one crviće Bex-om. Jednostavnije mi je tako.
Sori na Off-u!
(1) S obzirom da mi je to posao
(2) Dakle tražio sam i nabavio od "Zmaja" potvrdu od oba kombajna sa tačnim podacima i to na ime mog pokojnog dede.
(3) Zatim za oba kombajna dobio potvrdu da su isti proizvedeni u ovoj fabrci i da je potvrda izdata za potrebe registracije.
(4) Drugi korak je pokretanje postupka radi dopune rešenja o nasleđivanju iza smrti mog dede, ( vama treba advokat ili neki pravnik da vam to sastavi, radi se u formi zahteva i podnosi se nadležnom sudu koji je raspravljao zaostavštinu tog pokojnika). Za naslednika na oba kombajna a na osnovu navedene potvrde, iza smrti mog dede, oglašen je moj otac, te nakon što sud odluči o ovoj novopronađenoj imovini donosi dopunsko rešenje o nasleđivanju vezano za kombajne.
(5) Sada podnosite zahtev za poništaj-amortizaciju računa koji se odnosi na račune koji su izgubljeni, sa navođenjem tačnih podataka kombajna, broja računa koji je izgubljen, iz koje godine je račun (kada je komajn proizveden).
Uz ovaj zahtev opet prilažete fotokopije napred pomenutih potvrda iz fabrike. Nakon toga sud donosi rešenje kojim vrši amortizaciju navedenih računa, i to rešenje vam je dokaz da su računi poništeni, i dokaz da ste račune imali ali u međuvremenu izgubili. Ovo rešenje sada menja račun iz fabrike.
(6) Sada imate komplet dokumentaciju za registraciju, potrebna je još fotokopija lične karte i nosite u agenciju za registraciju, a cela procedura ispunjava sve zakonske uslove. S obzirom da sam u ovom poslu, skrećem vam pažnju da ne mutite sa dokumetnacijom, već da se ceo postupak uradi u skladu sa zakonom kako niko od vas ne bi imao neke posledice.Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
Druže kako si priložio broj računa kombajna ako ti je račun izgubljen? Jesi tražio u Zmaju? Nije mi jasno.... Pitao sam te u prethodnom postu ali nisi odgovorio..... može i na e-mail dalja diskusija,ako si voljan da mi odgovoriš na par pitanja. Javi mi u pp koji ti je mejl.Proverite prvo u vasem supu, jer ne bi smeli DA vas odbiju jer ako ovo nije zakonski onda ne znam sta je. Potvrda je jedna, a nju prilazes uz oba zahteva ...