Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Registracija novog gazdinstva

01.01.2026.

Obnova gazdinstva

01.01.2026. (Ili kada počne neki željeni javni poziv).​
Ako se zakasni sa registracijom, re-registracijom da li ima sanse da se zahtev za podsticaj podnese kasnije? Javni poziv se zavrsava u aprilu najkasnije otprilike, pa da li ima neke sanse posle...

Ako se zakasni sa registracijom, re-registracijom da li ima sanse da se zahtev za podsticaj podnese kasnije? Javni poziv se zavrsava u aprilu najkasnije otprilike, pa da li ima neke sanse posle...
  1. Vi ste u obavezi da obnovite gazdinstvo do kraja Decembra (U protivnom gazdinstvo odlazi u Pasivni status).
  2. Što se tiče registracije gazdinstva to možete da odradite kad god poželite (Od Januara do Decembra pa sve u krug).
  3. Što se tiče podsticaja, biće i drugi deo
kalendar-podsticaja-page-0001.jpg

kalendar-podsticaja-page-0002.jpg

1. Vi ste u obavezi da obnovite gazdinstvo do kraja Decembra (U protivnom gazdinstvo odlazi u Pasivni status).
  2. Što se tiče registracije gazdinstva to možete da odradite kad god poželite (Od Januara do Decembra pa sve u krug).
  3. Što se tiče podsticaja, biće i drugi deo
kalendar-podsticaja-page-0001.jpg
E sada moram da pitam jedno naivno pitanje :) Druga rata za biljnu proizvodnju, jel i tu moze da se dobije onih 18000 din ? Ili je to samo jedan deo toga onda? Hvala unapred

E sada moram da pitam jedno naivno pitanje :) Druga rata za biljnu proizvodnju, jel i tu moze da se dobije onih 18000 din ? Ili je to samo jedan deo toga onda? Hvala unapred
To već ne mogu da vam kažem tačno (Koliko ste i vi sami čuli kada ste gledali emisiju Brazde taj drugi deo neće svako dobiti isto, biće korekcija). Ali (Ali) sačekajmo Pravilnik (A i rano je da pričamo o drugom delu kada nije počeo ni prvi).

To već ne mogu da vam kažem tačno (Koliko ste i vi sami čuli kada ste gledali emisiju Brazde taj drugi deo neće svako dobiti isto, biće korekcija). Ali (Ali) sačekajmo Pravilnik (A i rano je da pričamo o drugom delu kada nije počeo ni prvi).
Ne znam da li cu stici za pg, do aprila, pa zato malo mislim unapred :) Hvala!

А да ли се зна шта ће и како бити у тој првој рати за биљну производњу по хектару?

Danas 18.2 jos se ceka pravilnik a kad krene za podnosenjem zahteva za biljnu proizvodnju konkurs mora biti 30 dana otvoren,znaci nista najverovatnije do aprila a kako izgleda ni posle

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Danas 18.2 jos se ceka pravilnik a kad krene za podnosenjem zahteva za biljnu proizvodnju konkurs mora biti 30 dana otvoren,znaci nista najverovatnije do aprila a kako izgleda ni posle

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Slično je bilo i prošle godine, zahtev podneo početkom marta, isplata oko 15. aprila.

Ko o cemu mi kad ce biti poziv,oni ugasili stocarstvo,verovatno na jesen ratarstvo,pa posle tog vocare povrtare. I mi samo 18000 hiljada,e nije ni cudo sto smo gotovi,po svi granama poljoprivrede. Tako nam I treba,dolazi mecka polako pred svaka vrata. A vi sedite I cekajte

Jel ima neko od pčelara prisutan? Sad sam kolegi otvarao gazdinstvo, nema zemlje samo pčele, otvorio je namenski račun i od veterinarske stanice je dobio juče HID broj gazdinstva. Kod popunjavanja sam uneo sve podatke, priložio ličnu kartu, namenski račun i ukucao taj HID broj. Kod ostale životinje sam napisao pčele, u opis napisao broj košnica tipa 20 košnica. To se gore kod uzgoja nije nigde pojavilo stoji ostale životinje uzgoj 0. Jel to dobro tako, hoće mu na onsovu toga izdati rešenje da je otvorio gazdinstvo?

Nazad
Vrh