Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Sad sam razgovarao sa kolegom poljoprivrednikom i njemu su rekli kada se prijaviš na PIO zaduženje ide od dana registracije gazdinstva. Ko se ne prijavi ne traže ga za sad. Ko se zaposli prekida niz i ne mogu retroaktivno. Sva nova gazdinstva idu u PIO automatski.

Sent from my SM-A415F using Tapatalk
 
Znači, uzmem zemlju u zakup ili ugovorom o korišćenju bez naknadne i to na 5 godina, registrujem gazdinstvo počnem plaćati PIO i posle tih 5 godina odustanem od poljoprivrede i šta onda? Večito ću plaćati PIO?
 
To ne znam ,žena ima vlasništvo u obrazloženju piše ko je u obavezi evo pročitajte:
https://ibb.co/CsHMWts
"
Preko 0.5 ha u vlasnistvu placa pio, ako nema vlasnistvo ne placa. Ako ti placas pio a zivite na istoj adresi moze ona da se skine sa Pio fonda a samo ti da placas. Po zakonu jedan clan Domacinstva mora da placa Pio. Ali ako ti nemas godine staza onda placate oboje. Cale ima 30 god staza on se skinuo, ja sada placam sebi, na istoj adresi smo.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
 
Mog pašu ubacili u pio a nema zemlju u vlasnistvo samo zakup. Sad se zaposlio u firmu i ugasio gazdinstvo.
 
У пореској нису имали одг на моје питање...Дали ако пријавим ПГ на себе без власништва само закуп.Хоћу ли бити у обавези да плаћам Пио....гледају ме и ћуте не знају....Схватио сам то овако може и не мора...тако да сам одустао знајући колико је тешко изаћи из Пи-а🦷
Тешко да у пореској то и знају. Није то њихов посао.
 
Znači, uzmem zemlju u zakup ili ugovorom o korišćenju bez naknadne i to na 5 godina, registrujem gazdinstvo počnem plaćati PIO i posle tih 5 godina odustanem od poljoprivrede i šta onda? Večito ću plaćati PIO?
Не би требало да је тако. Можда у међувремену стекнеш право на пензију...а престајеш бити обавезник престанком делатности.

„Svojstvo osiguranika stiče se danom početka a prestaje danom prestanka zaposlenja, obavljanja samostalne ili poljoprivredne delatnosti, odnosno obavljanja ugovorenih poslova.“
 
Da budem iskren, ja ne obnavljam iako svi imamo promenu kulture. Mislim da i većina drugih ne obnavlja, samo zbog toga. Jedino ako planiraš neku subvenciju da koristiš pa da budeš u skladu sa stvarnim stanjem na terenu, inače ne vidim neku drugu potrebu. Da se tamo akam i stojim u redu, još dobijem koronu...hvala lepo.
E sad, dok čekaš u redu, možeš da čuješ bitne vesti ili da upoznaš nekog... to je već druga stvar.
 
Prošle godine sam prvi put obnovio posle 15 godina neaktivnosti, tako da ne znam kako je sada.
Imam samo promenu kulture po parcelama, to se valjda upisuje svake godine?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Prijavljuju se samo nove parcele i one koje se odjavljuju. Promena setvene strukture se ne prijavljuje.
 
Nazad
Vrh