Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Ja sam upisan, pre par godina u centralni registsar objekta, doduše na preduzeće.
U suštini dobijaš papir sa informacijama o firmi i o objektu gde se proizvodi neka hrana, tipa adresa, kat parcela, površina čini mi se...

Pozdrav svima, jel moze da me neko posavetuje kako bih mogao da se uclanim u neku Zemljoradnicku/Poljoprivrednu zadrugu.
Da li postoje zadruge koje primaju nove clanove?
Meni je pre svega bitno zbog bodova za Ipard podsticaje.
hvala na pomoci

To najbolje da ti konsultanti koji ti rade projekat nađu,tj kad tražiš konsultanta pitaj ga ima li neku opciju za zadrugu.Verovatno imaju tj večina ima kombinaciju.Sve te zadruge za ipard su večinom fiktivne.
Mada za Ipard ako imaš recimo na ženu da staviš i mklađa od 40 g imaš prođu.
Najbolje bi bilo da imaš nešto organske proizvodnje ali to ne možeš tek tako da nabaviš papir.

To najbolje da ti konsultanti koji ti rade projekat nađu,tj kad tražiš konsultanta pitaj ga ima li neku opciju za zadrugu.Verovatno imaju tj večina ima kombinaciju.Sve te zadruge za ipard su večinom fiktivne.
Mada za Ipard ako imaš recimo na ženu da staviš i mklađa od 40 g imaš prođu.
Najbolje bi bilo da imaš nešto organske proizvodnje ali to ne možeš tek tako da nabaviš papir.
Hvala druze. Najradnije bih da to ne bude samo fiktivno clanstvo ali u ovom trenutku bi mi i to bilo resenje. Radim konverziju zemljista ali jos uvek nemam sertifikat za organsku proizvodnju proizvoda a to je uslov. Vec je registrovano gazdinstvo i kao tako postoji par godina, ne mogu nazalost da tek tako prebacujem na mladju zenu....znam da je to sigurna prolaznost :)
pozdrav

Више се не може оглашавати продаја хране, пољопривредних и домаћих производа, хране за животиње. Да би се то оглашавало потребно је да имате фирму. Чак ни као семенска роба.
Да би се оглашавала продаја животиња, потребно је регистровано пољопривредно газдинство, што није неки проблем, али проблем може бити што се тражи јавна објава ХИД броја.
Учинили су све да максимално отежају и закомликују продају.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Koliko je potrebno minimum zemlje da bi se moglo otvoriti gazdinstvo?I da li bi to zemljište moglo da bude pod zakup,naravno da postoji ugovor o zakupu?

То ми је јасно :) , али не знам које би биле занимљиве појединости...нпр да ли може члану породице и у којим условима, да ли се и на уступање плаћа некакав порез и тако то...

Битно је да се неко не залети и грешком уради неке ствари при остваривању права на субвенције и направи прекршај или још и буде новчано кажњен...или га у неким проверама не укебају за порески прекршај...

Možeš sa svakim napraviti na ustupanje.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Вероватно си у журби па пишеш „на кашикицу“. Ако знаш ,напиши има ли још неких битних појединости које би се односиле на уступање. Наравно да може са сваким, сваки посао да се склопи (осим законом забрањених :) )...

Možeš sa svakim da napraviš na ustupanje samo nemoj onda tu arendu da mu platiš preko računa! Sve ostalo je ok. Taj ugovor je redovno zaveden u tvom gazdinstvu, dobijaš subvencije, osiguravaš usev itd... Kod nas nema poreza na zakup zemljišta tako da ni tu ne predstavlja problem...

Možeš sa svakim da napraviš na ustupanje samo nemoj onda tu arendu da mu platiš preko računa! Sve ostalo je ok. Taj ugovor je redovno zaveden u tvom gazdinstvu, dobijaš subvencije, osiguravaš usev itd... Kod nas nema poreza na zakup zemljišta tako da ni tu ne predstavlja problem...

Постоји ли неки закон који од тога ослобађа (мислим од пореза на закуп земљишта). Питам јер се то по закону сматра приходом и вероватно се опорезује.

Земљиште је по закону непокретност и закуп непокретности се опорезује.

Nazad
Vrh