Dr.Gruja
Član
PIO nikada nije bio uslov za registraciju poljoprivrednog gazdinstva!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
PIO nikada nije bio uslov za registraciju poljoprivrednog gazdinstva!
A sta ce poljoprivredni penzioneri koji se i dalje bave poljoprivredom čija je mesečna penzija 6.000 din dali će i njima biti ukinut PDVDa li je kod vas kao i kod nas, da od 1.01.2014 vazi sledece: Poljoprivrednici koji hoce da dobiju PDV i da ne plate porez prilikom obracuna predate robe duzni su da donesu dokaz da su u PIO fondu za poljoprivrednike. Oni koji ne donesu to nece moci da racunaju na pdv. PDV za one koji nisu u sistemu pdv-a ostaje 8 % , a za one koji su u sistemu 10 %.
Kod nas jos nije pocela registracija, to jest obnova gazdinstva, jer materijal jos nije stigao u nas trezor, a kad ce ne zna se.
Za mene je ovo nesto novo i danas sam nesto robe pustio sa lagera a niko mi nije trazio potvrdu za PIO.Da li je kod vas kao i kod nas, da od 1.01.2014 vazi sledece: Poljoprivrednici koji hoce da dobiju PDV i da ne plate porez prilikom obracuna predate robe duzni su da donesu dokaz da su u PIO fondu za poljoprivrednike. Oni koji ne donesu to nece moci da racunaju na pdv. PDV za one koji nisu u sistemu pdv-a ostaje 8 % , a za one koji su u sistemu 10 %.
Kod nas jos nije pocela registracija, to jest obnova gazdinstva, jer materijal jos nije stigao u nas trezor, a kad ce ne zna se.
I oni znaju koliko i mi, većina novina bude donesena kad se obnovi registracija gazdinstva.Dali ima neko na forumu-clan koji radi u trezoru,da napise konkretno ko,sta i kakva prava ima:zemljoradnici(koji placaju PIO,i koji ne placaju),radnici,poljuprivredni penzioneri,penzioneri.....i ostali....Sta konkretno koga sleduje i na ceka ima pravo.Da nas ne izveslaju-lov u mutnom......ili samo da nagadjamo.