Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Da li je neko imao slican problem?
Ugovorom o poklonu otac mi je ustupio kompletno zemljiste koje imamo.Ugovor je napravljen 2014. god, ali sam tek pre dve nedelje dao advokatu da se upise u katastar. Sve je prebaceno vrlo brzo, sem jedne parcele. Ona se i dalje vodi na oca, a cak ne pise da je u postupku promene imaoca.
Status na proveru u katastru je da je predmet i dalje u radu, slao primedbe, zvao call centar i nista. U call centru kazu da je u radu i da je sasvim normalno sto jedna parcela nije prebacena, ali mi je to prosto neverovatno.
Nije velika povrsina u pitanju, ali mi nije jasno sta je zapelo kad je situacija cista?
Ima li neko ideju sta raditi?

Nista mi nije jasno iskreno.Saljem im 3 primedbe, 5 mejlova i zovem call centar.Po svemu se vidi da je njihov propust. Ne znam sto da pravim aneks kada je sve jasno, a otac je preminuo u medjuvremenu.

Da li je neko skoro registrovao gazdinstvo preko eAgrara koliko je cekao odobravanje i dobijanje broja ? i da li negde ima da se nekom pise ko to radi, treba da kliknu jedno dugme a ja ne mogu da dobijem analizu zemljista bez toga...

Poslednja izmena:
Da li mogu da registrujem PG samo na osnovu pčela? Nema zemlje na tom imenu samo ima pčele, koliko košnica je potrebno i koja je procedura?

Imam problem oko registracije gazdinstva mog prijatelja.Pokušali smo da registrujemo njegovo gazdinstvo i upisali njega kao nosilaca a njegovu majku kao člana tog gazdinstva.Sve parcele se vode na njegovu majku.Stiglo nam je rešenje da uredimo i odklonimo neke nepravilnosti.Piše da nosilac i član gazdinstva treba da budu na istoj adresi i da upišemo ispravan osnov korišćenja(zakup člana).Njegova majka ima važeću ličnu kartu bez čipa izdatu još 2013.godine, kada se u tom malom mestu njihova ulica zvala ulica Maršala Tita a kasnije kada je on izvadio ličnu kartu su taj naziv ulice izbrisali i piše nema ulice bb.Molio bih ako neko zna a posebno člana Srđan01 da nam pomognu kako da rešimo ovaj problem.

Neka on ide u sup i trazi da mu upisu ulicu u cip

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Adrese u LK svih članova moraju biti identične adresi nosioca. Znači, pravac PU i nova LK (i nek ovaj put uzmu čipovanu, lakše se menjaju podaci).

Imam problem oko registracije gazdinstva mog prijatelja.Pokušali smo da registrujemo njegovo gazdinstvo i upisali njega kao nosilaca a njegovu majku kao člana tog gazdinstva.Sve parcele se vode na njegovu majku.Stiglo nam je rešenje da uredimo i odklonimo neke nepravilnosti.Piše da nosilac i član gazdinstva treba da budu na istoj adresi i da upišemo ispravan osnov korišćenja(zakup člana).Njegova majka ima važeću ličnu kartu bez čipa izdatu još 2013.godine, kada se u tom malom mestu njihova ulica zvala ulica Maršala Tita a kasnije kada je on izvadio ličnu kartu su taj naziv ulice izbrisali i piše nema ulice bb.Molio bih ako neko zna a posebno člana Srđan01 da nam pomognu kako da rešimo ovaj problem.
Ovo sam već pisao ali nema veze ponovo ću 🙂

Šta je sve potrebno da se otvori jedno gazdinstvo preko platforme eAgrar

1. Lična karta (Očitana ako je sa čipom) (Skenirana sa obe strane ako je bez čipa)
  2. Ugovor sa bankom za otvoren namenski račun
  3. Izvod iz Katastra (Ako nije upisan JMBG vlasnika odnosno nosioca ili zakupca)
  4. Rešenje o komasaciji (Ako je to osnov korišćenja)
  5. Ugovor o zakupu i davanju na korišćenje

Ako se upisuje član gazdinstva

1. Lična karta (Očitana ako je sa čipom) (Skenirana sa obe strane ako je bez čipa)
  2. Izjava člana da je član (Izjava)
  3. Izjavu da je saglasan da zemljišni fond unosi u gazdinstvo (Izjava)
  4. Ugovor o zakupu i davanju na korišćenje
  5. Izvod iz Katastra (Ako nije upisan JMBG vlasnika člana odnosno zakupodavca)

Ako se adresa promenila majka mora da ode u sup i da traži promenu podataka u ličnoj karti.
Moja preporuka je da oboje uzmu biometrijsku (Sa čipom).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh