Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Znaći onda treba da zamoli nekog da mu da email adresu i ConsentId da bi to treće lice otvorio novo gazdinstvo sa prvobitnog gazdinstva , platforme ?

Gledam nesto konkurs pokrajinski od prosle godine i za uslov pise da podnosilac zahteva odnosno nosilac mora da se bavi iskljucivo poljoprivredom ili vise od 50% poljoprivredom. Kod mene je situacija da je majka nosilac ali ona je penzioner (sto je i zavedeno na eAgrar. Znaci li to da ne ispunjava se uslov posto ne znam kako tretiraju status penzionera?

Ispunjava, moze kao penzioner da se bavi 100% poljoprivredom jer nema drugog posla, nista je ne sprecava. Poljoprivredno gazdinstvo je kao firma, moze penzioner da vodi firmu i 100% se bavi samo njom.

Neće morati ,stekla je penziju.
Zakon je izričit pod kojim uslovima se plaća PiO.
Mislim da ta stavka nije ni bitna Kod mene su svi na 100% i tako će biti do god je to neki kriterijum na konkursima.
Iskreno po ličnom mišljenju glupost koju svako može da napiše koliko procenata hoće a nikom ništa ne znači osim kod bodovanja na konkursu.

Ako moze mala pomoc, posle smrti oca koji je bio nosilac (ja nisam clan gazdinstva), hteo bih da ugasim njegovo gazdinstvo da bih mogao da otvorim svoje.Ostavinska rasprava jos nije bila.Zanima me da li bih pre pokretanja postupka gasenja gazdinstva trebalo prvo da izbrisem parcele iz gazdinstva koje gasim ili mogu samo da ugasim bez brisanja?

Ako moze mala pomoc, posle smrti oca koji je bio nosilac (ja nisam clan gazdinstva), hteo bih da ugasim njegovo gazdinstvo da bih mogao da otvorim svoje.Ostavinska rasprava jos nije bila.Zanima me da li bih pre pokretanja postupka gasenja gazdinstva trebalo prvo da izbrisem parcele iz gazdinstva koje gasim ili mogu samo da ugasim bez brisanja?
Čim parcele zvanično (Katastarski) pređu na vas kao naslednika podnesite zahtev za brisanje gazdinstva (Čisto da znate taj proces brisanja gazdinstva iz registra zna nekada da potraje, a nekada ide brzo >Nema pravila<).

Kad je otac preminuo? Da li ste dobili ovih 10000? Ako niste mozda je bolje da sacekate da to dobijete pa da onda da radite gasenje

Moj savet je da predaš za otvaranje gazdinstva odmah. Snađi se nekako za 50 ari. Ako ima neki drugar, bilo ko. Bitno je da što pre predaš.
Prvo ostavinska, pa onda zatvaranje očevog, pa otvaranje tvog...
To može i godinu dana da potraje.
Ovako, predaš da otvoriš, dok se završi ostavinska i zatvoriš očevo tvoje će uveliko biti otvoreno. Onda samo dodaš parcele koje si nasledio u svoje, već otvoreno gazdinstvo i gotovo.

Čim parcele zvanično (Katastarski) pređu na vas kao naslednika podnesite zahtev za brisanje gazdinstva (Čisto da znate taj proces brisanja gazdinstva iz registra zna nekada da potraje, a nekada ide brzo >Nema pravila<).
Samo da pitam sta bi se desilo da prvo zapocnem proces brisanja?
Pre deset godina smo napravili ugovor o poklonu, ali katastarski se ne vodi na mene.Pretpostavljam da to ne prolazi dok ne dodje do ostavinske rasprave?

Samo da pitam sta bi se desilo da prvo zapocnem proces brisanja?
Pre deset godina smo napravili ugovor o poklonu, ali katastarski se ne vodi na mene.Pretpostavljam da to ne prolazi dok ne dodje do ostavinske rasprave?
Već ste dali odgovor na pitanje.

Da ste član očevog gazdinstva to bi bilo lako (Podnesete zahtev da se gazdinstvo prebaci na vas i to je to).

Nazad
Vrh